Blog | 2011

archief

Posted 15/10/2011

Ijsvogel | Alcedo atthis

Ijsvogels fotograferen vanuit een drijfhut.

Veluwe - Vanmorgen om 6.00 uur de wekker gezet zodat ik ruim voor zonsopkomst in het water zou liggen in mijn nieuwe drijfhut. Het was helder, de temperatuur was rond het vriespunt, dus ik had gehoopt op wat mist boven het water.

Na een tijdje "rond gedobberd" te hebben om een goed stekje te vinden kwam ik er ook achter dat mijn waadpak een waterpak begon te worden. Kleine lekkage wat het geheel niet comfortabeler maakte. Helaas lieten de vogels zich ook niet echt zien, en er was geen mist te bekennen. Na ruim twee uur besloot ik weer langzaam terug te gaan.

Posted 23/08/2011

Natuurlijk Landal Greenparks

Natuurlijk Landal Greenparks.

Ermelo - Enige tijd geleden werd ik benaderd door een reclamebureau. Zij maken, in opdracht van Landal Greenparks, een tijdschrift.

Ze waren een foto van een Noordse winterjuffer tegengekomen op internet. Deze foto wilde ze graag voor het blad gebruiken.

Posted 22/01/2011

Goudooghooibeestje | Coenonympha oedippus

Zoektocht naar het zeldzame Goudooghooibeestje | Coenonympha oedippus.

Ermelo - Dit is voorlopig mijn laatste update. Alle foto's die ik het afgelopen jaar heb gemaakt staan eindelijk online. Het was een hele klus! Er staan bijna 40 nieuwe soorten op mijn site.

Dat zal waarschijnlijk het komende jaar niet zo snel meer gebeuren. Van sommige soorten heb ik niet de foto gemaakt die ik had gehoopt, maar was de reis zelf wel een hele leuke ervaring.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -