Zoeken naar de Das | Meles meles.


Posted 22/7/2015
Jonge Dassen bij burcht

Jonge Dassen | Meles meles.

Veluwe - Na 5 minuten had ik de eerste foto al te pakken van jonge Dassen die buiten speelde. Maar toen begon het...

Verleden jaar had ik via via gehoord waar ik een daasenburcht kon vinden. Ik ben toen al begonnen met het voorbereiden, om dit jaar eindelijk eens dassen op de foto te krijgen.

Na verschillende keren een cameratrap te hebben geplaatst, tot dat hij gestolen werd, kwam ik erachter dat de burcht bewoond was. Top, dat was al een mooi begin.Eind April besloot ik om eens een kijkje te nemen bij de burcht, nog twijfelend of ik mijn camera mee zou nemen. Tot mijn grote verbazing kwam na een paar minuten een ouder met twee jongen naar buiten. Deze was het nest aan het inrichten doormiddel van blad, wat hij tussen zijn voorpoten had, mee terug de burcht in te trekken. Wat een mooi begin, dit kon niet meer stuk.....dacht ik.

Wekenlang heb ik op verschillende plaatsen gepost, maar helaas niks meer gezien. Totdat ik in een flits weer een das door het weiland zag lopen. Dit gaf me weer hoop en de weken erna heb ik uren doorgebracht in het weiland. Ook dit leverde helaas niks meer op.

Uiteindelijk heb ik het voor dit jaar maar opgegeven. Volgend jaar maar weer is proberen....denk ik...

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap