Dé weidevogel van Nederland, de Grutto | Limosa limosa.


Posted 7/4/2015
Grutto's in het water

Grutto's vlak voor zonsopkomst.

Veluwe - Het Grutto seizoen is ook weer aangebroken, en ook dit jaar kon ik het niet laten om deze fotogenieke weidevogel weer eens te fotograferen.

Afgelopen weken ben ik verschillende keren voor zonsopkomst op stap geweest om ze te fotograferen. Helaas kloppen de weersverwachtingen niet altijd, en ben dus ook regelmatig voor niks om 5.30 uur mijn bed uit gegaan.

Omdat ik een foto in mijn gedachte had die ik wilde maken, ben ik dit jaar eens totaal iets anders gaan proberen. Want zeg nou eerlijk, een Grutto | Limosa limosa op een paal die kennen we allemaal. Oke, nu heb ik nog steeds wel Grutto's op een paal gefotografeerd, maar ik vind dit toch net even iets anders.

Afgelopen weekend viel alles op zijn plek, een mooie zonsopkomst, bijna windstil en toch het belangrijkste, de Grutto op zijn paal!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap