Houtpantserjuffer | Lestes viridis


Posted 1/9/2015
Bedauwde Houtpantserjuffer | Lestes viridis tussen paarse heide

Houtpantserjuffer | Lestes viridis bedekt met dauw.

Veluwe - Afgelopen weekend waren de voorspellingen eindelijk weer eens echt goed. Koud, kans op mist en helder! Dit zijn toch echt wel de ingedienten die je wil hebben om voor dag en dauw op pad te gaan.

Zaterdagochtend om 4.30 uur ging de wekker. Het was inderdaad lekker koud, en alles was mooi bedauwd. Bij een mooi heideveldje ben ik opzoek gegaan naar wat libellen en wat waterjuffers. De heidelibellen waren niet in overvloed aanwezig dus heb ik me maar gericht op de pantserjuffers, want die waren voldoende aanwezig.

Na verschillende pantserjuffers te hebben bekeken besloot ik toch voor diegene te kiezen die het meest tussen de "rotzooi" hing. Dit was voor mij de uitdaging om daar toch een mooie foto van de Houtpantserjuffer | Lestes viridis te maken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap