Op zoek naar de Zilveren maan | Boloria selene


Posted 03/08/2015
Vlinderfotografie Zilveren maan | Boloria selene bij zonsopkomst

Zilveren maan | Boloria selene bij zonsopkomst

Overijssel - Ook al waren de weersverwachtingen niet heel goed, vanmorgen toch eindelijke weer eens op pad geweest. Dit keer is opzoek geweest naar de Zilveren maan.

Pffff, het blijft wennen als je wekker om 4.00 uur gaat. Omdat het toch alweer een tijd geleden was dat ik, in Nederland, vlinders had gefotografeerd, had ik het er wel voor over. Vanmorgen ben ik opzoek geweest naar de Zilveren maan | Boloria selene, een schitterend vlindertje die ik alleen nog maar in het buitenland had gefotografeerd.

Samen met Johannes ben ik naar een schitterend gebied in Overijsel gereden waar we ruim voor zonsopkomst druk aan het zoeken waren. Al snel vonden we de eerste vlinders, en kon ik klaar gaan zitten om deze zeldzame vlinder eindelijk weer eens op de foto te zetten.

Het blijft lastig om goed in te schatten waar de zon precies opkomt. En heel veel tijd heb je niet, want het zonlicht wordt al snel te hard om daartegen in te fotograferen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om iets meer van de omgeving erbij te betrekken om zo wat meer een sfeerplaatje te creëren.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap