Een kop vol jeuk tijdens het fotograferen van de Zilveren maan | Boloria selene.


Posted 28/5/2017
Bokeh met Zilveren maan | Boloria selene

Zilveren maan | Boloria selene tijdens zonsopkomst.

Overijssel - Je moet er wat voor over hebben om vlinders, bij zonsopkomst, te fotograferen. Zo'n 2 uur onderweg, 10 minuten fotograferen en een kop die aan alle kanten jeukte.

Zaterdagochtend om 4.00 uur ging mijn wekker, wat een feest! Ik had bedacht om opzoek te gaan naar de wat zeldzamere Zilveren maan in Overijssel. Op deze plek was ik afgelopen jaar ook geweest dus ik wist waar ik ze kon vinden. Om 4.15 uur reed ik die kant op, terwijl de laatste mensen de kroeg uitkwamen.

Omdat het ongeveer en uur rijden was moest ik wel op tijd vertrekken want ik wilde voor zonsopkomst in het veld staan. Dit lukte, want om iets over 5.00 uur stond ik op de plaats van bestemming. Niet veel later vond ik de eerste Zilveren manen slapend in het gras.

Het werd al behoorlijk licht dus ik moest snel te werk gaan. Opzoek naar een Zilveren maan | Boloria selene die ik wilde fotograferen. Omdat het een warme nacht was geweest, en redelijk wat wind stond, was er bijna geen dauw te bekennen.

Wat er wel in grote aantallen aanwezig was, waren de knutjes! Wat een ellende zeg. Zodra je een paar seconde stil staat zit je neus, ogen en oren helemaal vol met deze verschrikkelijke beestjes. Dit maakte het fotograferen wel iets wat lastiger. Met mijn capuchon strak over mijn hoofd getrokken probeerde ik me nog enigszins te concentreren om een mooie foto te maken. Dit viel dan ook niet mee.

Kort na zonsopkomst hield ik het dan ook voor gezien. Helaas kon ik me er niet toe zetten om nog te wachten totdat ze open gingen zitten. Ik werd echt gek van die kl#te vliegjes. Ook de Aardbeivlindertjes liet ik maar voor wat ze waren, want mijn hoofd jeukte nu al aan alle kanten. Om 7.30 uur was ik weer thuis met een lekker bakje koffie.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap