Grote bonte specht | Dendrocopus major gefotografeerd uit slaapkamerraam


Posted 24/5/2017
Grote bonte specht voert jonge specht in boom

Grote bonte specht | Dendrocopus major gefotografeerd uit slaapkamerraam.

Harderwijk - Het is een beetje een vreemde eend in de bijt want ik ben eigenlijk druk bezig met vlinderfotografie. Het vlinderseizoen is volop aan de gang. Maar als je al een week lang, tijdens de lunch, naar een spechtennest zit te kijken, dan moet je toch even proberen om een mooie foto te maken.

Enige tijd geleden, tijdens de lunch op mijn werk, viel me op dat een Grote bonte specht | Dendrocopus major druk bezig was om een nest te maken. Leuk dacht ik, want misschien kan ik er wel eens een foto van maken. Door de weken heen vorderde het nest en moest ik toch maar eens gaan kijken vanaf welke plek ik de beste kans had op een mooie foto.

Afgelopen week zag ik dat pa en ma druk bezig waren om de jonge specht te voeren. De jonge specht kwam ook steeds vaker naar buiten en begon steeds harder te roepen. Nu moest ik niet heel lang meer wachten dacht ik.

Vanmorgen in alle vroegte heb ik me, op mijn werk, in een slaapkamer geïnstalleerd van waaruit ik het beste zicht had op het nest. Tussen de frisse groene takken door had ik een schitterend zicht op het nest waar het jong zich al regelmatig liet zien. Het duurde alleen een uur voordat pa met het eerste maaltje langskwam, maar dat maakte niet uit want ik had een prima "schuilplek".

Een leuk begin van een werkdag.

Macrografie.nl | Copyright ┬ę 2000 - | Sitemap