Hertenbronst op de Veluwe, en ik verknal de kans van mijn leven.....


Posted 21/9/2017
Burlend Edelhert | Cervus elaphus

Edelhert | Cervus elaphus in de bronstijd.

Veluwe - Het is alweer een tijd geleden dat ik een update heb geschreven, maar ik heb zeker niet stil gezeten.

De laatste tijd ben ik nog verschillende keren opzoek geweest naar libellen. In de Weerribben kan je ze altijd wel vinden, maar het lukte maar niet om er een goeie foto van te maken. Ik was er ff klaar mee, geen libellen voorlopig meer. Ik ga me focussen op de Hertenbronst. Dit is ieder jaar weer een spektakel met burlende herten in de vroege ochtend.

De afgelopen tijd heb ik daar weer verschillende ochtenden aan gespendeerd. Voor zonsopkomst een plekje zoeken om deze schitterende beesten te fotograferen. Nu valt dat niet echt mee. Je hoort ze overal, maar echt voor de lens krijg ik ze niet. Totdat ik een tijdje geleden de kans van mijn leven had, en het verknalde....

Ik had alweer een paar uur gewacht, en regelmatig hoorde ik de herten burlen, maar zag niks. Op de terugweg naar de auto nog even geprobeerd om wat vlindertjes te fotograferen in een veldje vlakbij mijn uitkijkpost. Uiterst geconcentreerd was ik hiermee bezig totdat ik opschrok van een burlend geluid wel heel dichtbij! Op een niet al te grote afstand stonden zo'n 20 Edelherten, die allemaal, niks vermoedend, mijn kant opkwamen. WTF.... wat nu!? Of ik blijf zitten en zit midden tussen de herten of ik sta op en probeer heel langzaam richting de bosrand te lopen.

Ik koos voor het laatste, met als gevolg dat de hele roedel mij aankeek, en besloot de andere kant op te gaan. Wat een kans heb ik verknalt zeg, echt zo zonde!

De keren erna geen herten meer gezien, maar wel regelmatig wat Wilde zwijnen. Een leuke afleiding zo tijdens het wachten. Het burlseizoen is nog niet afgelopen, dus ik blijf het nog proberen, en anders volgend jaar gewoon weer.....

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap