Het Pimpernelblauwtje | Phengaris teleius.


Posted 13/08/2017
Met dauw bedekt Pimpernelblauwtje | Maculinea teleius

Pimpernelblauwtje | Maculinea teleius bedekt met dauw.

Brabant - Het is alweer jaren geleden dat ik opzoek ben geweest naar het Pimpernelblauwtje | Maculinea teleius. Een zeldzame vlinder ie maar op 1 plek voorkomt in Nederland.

Omdat de vooruitzichten erg goed waren stond de wekker op 4.00 uur, niet dat ik door de wekker wakker werd, want de kleine man was al ruim voor die tijd wakker. Even een bakje koffie, en samen met Johannes naar Brabant gereden.

De ochtend was perfect! Alles was mooi bedauwd, en het zonlicht was echt fantastisch. Helaas kon ik niet op tijd een vlinder vinden die goed zat. Dit was echt balen want het had zo mooi kunnen zijn. Uiteindelijk vond ik dit Pimpernelblauwtje nog wat mooi bedekt was met dauw. Deze hing echter in de schaduw dus moest ik nog langer wachten totdat hij in het zonlicht kwam.

Ik kon er ook niet meer dan deze close-up van maken. Toch was het leuk om deze bijzondere vlinder weer eens te fotograferen al was het niet wat ik in gedachten had. Misschien volgend jaar beter.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap