Oranjetipje | Anthocharis cardamines bedekt met rijp.


Posted 21/4/2017
Oranjetipje | Anthocharis cardamines bedekt met rijp

Oranjetipje | Anthocharis cardamines

Wythmen - Waar ik eerder bijna struikelde over de vlinders, viel het nu helaas wat tegen. Blijkbaar kunnen de vlindertjes niet echt goed tegen temperaturen ver onder het vriespunt.

Afgelopen week hebben we verschillende nachten gehad met nachtvorst. Dit was dus echt iets om in de gaten te houden. Donderdagochtend zou de mooiste ochtend kunnen worden. Dus dat werd een wekker zetten. In alle vroegte rij ik samen met Johannes richting Overijssel, en onderweg zie ik temperaturen van -5 voorbijkomen. Dit moet toch wel goed komen. Al hou ik wel in gedachten dat ik op dat veld niet altijd wat heb kunnen vinden.

Het veld was echt schitterend bedekt met een mooie laag rijp. De Pinksterbloemen leken wel cactussen, zoveel rijp zat erop deze bloemetjes. Met pijn en moeite vonden we verschillende Oranjetipje | Anthocharis cardamines, maar meer dan de helft had zich laten vallen in het gras. Waarschijnlijk komt dit door de strenge vorst. Uiteindelijk vond ik 1 vlindertje, tussen het berijpte gras, redelijk bedekt met rijp en kon ik toch een winters plaatje maken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap