Leuke verrassing in het veld, de zeldzame Plasrombout (Gomphus pulchellus) slapend gevonden.


Posted 3/6/2017
Plasrombout | Gomphus pulchellus met prachtige bokeh

Plasrombout | Gomphus pulchellus tijdens zonsopkomst.

Overijssel - Met vooruitzichten van nevel, en temperaturen van rond de 8 graden Celsius kon ik toch moeilijk blijven liggen. Goed voorbereid tegen de knutjes, handschoenen in de aanslag en gezicht helemaal onder de deet, ging ik op weg.

De zon komt steeds vroeger op. Als ik nu op pad wil, staat de wekker op 3.30 uur. Ik kan je zeggen dat het niet altijd even leuk is om zo vroeg uit je bed te gaan. Maar deze keer pakte het goed uit.

Op hetzelfde veldje, als afgelopen zondag, ging ik weer opzoek naar de Zilveren maan. Dit viel echter wel wat tegen en met pijn en moeite vond ik er eentje. Helaas was deze al redelijk afgevlogen dus ging ik verder opzoek.

Met dauw bedekte Plasrombout | Gomphus pulchellus

Plasrombout | Gomphus pulchellus met dauw bedekt.

Tijdens mijn verdere zoektocht stuitte ik op een Plasrombout | Gomphus pulchellus onder de dauw, slapend aan wat zuring. Dat was een leuke soort die ik al een paar jaar niet slapend had gevonden.

Doordat het zo koud was, waren er helemaal geen knutjes te bekennen. Dit maakte het fotograferen al een stuk aangenamer. Ik had nu alle tijd om deze zeldzame libel eens mooi op de foto te zetten.

Na een korte tijd werd het zonlicht te hard en ging ik nog even opzoek in de schaduw. Hier vond ik nog twee Zilveren manen en nog een Plasrombout. Van deze toch maar even een close-up gemaakt. Het zonlicht belichtte mooi de achtergrond terwijl de libel zelf nog in de schaduw hing. Hierdoor ontstonden de mooie kleuren.

Om 7.00 uur was ik weer terug en kon mijn werkdag beginnen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap