Een weekje Corfu met de familie.


Posted 4/9/2018

Corfu met de familie

Corfu | Griekenland - Een paar weken geleden ben ik, samen met mijn gezin, op vakantie geweest in Griekenland. We hadden een mooi plekje uitgezocht op Corfu waar we heerlijk 8 dagen hebben genoten.

Dit was, voor ons, een vakantie in een hele nieuwe stijl. Normaal gesproken gaan we altijd met de backpack op pad en trekken dan van A naar B. Dit keer hadden we aan appartement geboekt en bleven 8 dagen op dezelfde plek zitten. Het was ook de eerste vakantie met ons drietjes.

We zaten in Barbati, een schitterend plekje aan de kust. Het strand en het zwembad was een minuutje lopen van ons appartement. Elke ochtend om 8.00 uur begonnen we met een duik in zee, wat was dat heerlijk!

In de weken voor onze vakantie had ik geprobeerd uit te zoeken wat voor een vlinders en libellen er zouden kunnen vliegen. Er scheen een plekje te zijn in het zuiden waar de Vaandeldrager zou kunnen zitten, met de nadruk op 'zou kunnen zitten'. Echt veel waarnemingen waren er niet op Corfu.

Voor de zekerheid had ik mijn fototas en statief meegenomen in het geval dat ik nog leuke vlinders of libellen tegen zou komen. Het viel wat tegen wat tegen wat ik in die week voorbij zag komen.

Libellen fotograferen, Purperlibel | Trithemis annulata

Purperlibel | Trithemis annulata

We hadden twee dagen een autootje gehuurd om het eiland te verkennen. Maar omdat het veel te warm was en ik geen puf had om met 35 graden opzoek te gaan naar libellen sloeg ik mijn "libellen-plekjes" maar over.

Aan het einde van de dag parkeerde we de auto weer voor ons appartement, en binnen een paar tellen zat er een Purperlibel | Trithemis annulata op de antenne. Leuk dacht ik, maar een antenne is niet zo fotogeniek helaas....

Wacht, als ik de antenne nou plat neerleg, dan hoop ik dat hij op een takje in de buurt zou gaan zitten, en dat laatste gebeurde inderdaad. Met halsbrekende toeren lukte me het om hem uiteindelijk toch op de foto te krijgen. Een leuke nieuwe soort!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap