De eerste vlinderfoto's van dit jaar,
de Bruine vuurvinder | Lycaena tityrus.


Posted 23/5/2018
Silhouette Bruine vuurvinder | Lycaena bij zonsopkomst

Bruine vuurvinder | Lycaena bij zonsopkomst.

Ermelo - ...Hoe was het ook alweer... Ik moet weer even inkomen... en dan heb ik het over het fotograferen en mijn website bijwerken...

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update op mijn website heb geplaatst. Het was ook alweer een tijdje geleden dat ik überhaupt foto's heb gemaakt. Het is dus weer even inkomen.

Voor mij begint het vlinderseizoen eigenlijk altijd met de Oranjetipjes. Ook dit jaar ben ik daar weer naar opzoek geweest, maar zonder resultaat. Er zaten er genoeg, soms wel 5 op 1 Pinksterbloem, maar helaas niet fotogeniek genoeg voor mij.

Een paar dagen geleden ben ik weer eens op pad geweest. Dit keer ben ik eens gaan kijken bij een veldje in de buurt. Ik wist dat daar Kleine vuurvlinders zaten, dus ik was ook benieuwd of ik de Bruine vuurvinder | Lycaena tityrus daar kon vinden. Zoals altijd even naar de weersverwachtingen gekeken en dat beloofde veel goeds.

Op een zaterdagochtend ging mijn wekker om 5.00 uur af.... Lekker hoor weekend... Ik moet zeggen dat dit nog redelijk uitslapen was, want er komt ook een tijd aan dat de wekker om 3.45 uur zal gaan. Helaas was er geen dauw, maar tot mijn grote vreugde kon ik wel genoeg Bruine vuurvlinders vinden. Wel had ik het geluk dat het eerste licht van de opkomende zon erg mooi was. Hier kon ik ook mooi gebruik van maken.

Bruine vuurvinder | Lycaena tityrus met bokeh van de zonsopkomst.

Bruine vuurvinder | Lycaena tityrus met bokeh.

Het voordeel van, in de buurt fotograferen is, je kan nog "even" voor je werk gaan kijken. Zoals een paar dagen later. Rond 5 uur nog eens de wekker gezet, en weer opzoek geweest naar dit mooie vlindertje. Ook nu kon ik er gelukkig genoeg vinden. Dus nog even flink aan het fotograferen geslagen. Om 7.00 uur als de sodemieter mijn spullen ingepakt, en naar mijn werk gereden.

Met deze twee foto's is voor mijn officieel het vlinderseizoen weer begonnen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap