Even een Ommetje voor de Kommavlinder.


Posted 10/8/2018

Kommavlinder | Hesperia comma

Overijssel - Maandagochtend om 4.00 uur ging de wekker, ik had besloten om de Kommavlinder | Hesperia comma eens gaan zoeken in de buurt van Ommen. Dit vlindertje kom ik, normaal gesproken, niet zo vaak tegen.

De weersverwachtingen waren gunstig, eindelijk weer eens een redelijk koude nacht en kans op grondmist. Maar wat ga ik nu eens fotograferen. De meeste soorten zijn alweer wat afgevlogen dus niet zo mooi meer. Dan maar eens heel wat anders. De Kommavlinder | Hesperia comma zoeken in de buurt van Ommen. Deze vlinder had ik al jaren niet meer gefotografeerd, en misschien kom ik ook wel wat leuke andere soorten tegen.

Het was een uurtje rijden naar een plek die ik niet ken. Best weleens leuk om naar een totaal ander gebied te gaan. Rond 5.15 uur was ik op de plek en begon mijn zoektocht naar dit kleine Dikkopje. Het duurde even voordat ik er 1 vond, het duurde sowieso een tijdje voordat ik ook maar iets vond...

De vlinder zat nou niet echt op een top plek, dus ik besloot maar om verder te zoeken. Gelukkig zaten er ook wat Bandheidelibellen | Sympetrum pedemontanum. Dus ik besloot om daar maar een foto van te maken toen de zon op kwam. Zo kon ik in ieder geval gebruik maken van het eerste licht.

Toen het licht te hard werd ben ik nog even verder gaan zoeken waarvoor ik kwam, de kommavlinder. Volgens Waarneming.nl zouden er ruim 20 moeten zitten.... Uiteindelijk kon ik er maar 3 vinden. Helaas zat de ene nog beroerder dan de andere, dus mijn keuze was vrij snel gemaakt. Dit was dan ook de beste foto die ik op dat moment kon maken.

Bandheidelibel| Sympetrum pedemontanum onder de dauw

Mannetje Bandheidelibel| Sympetrum pedemontanum

Een paar dagen later besloot ik om op zoek te gaan naar de Kleine vuurvlinder bij mij in de buurt. Er zouden er genoeg moeten zitten, tenminste dat was verleden jaar zo. Helaas kon ik helemaal niks vinden, behalve 2 Kommavlinders.... Helaas zaten ook deze heel beroerd dus ik heb geeneens de moeite genomen om mijn mijn camera uit mijn tas te halen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap