Veenbesparelmoervlinder | Boloria aquilonaris


Posted 20/6/2018
Veenbesparelmoervlinder | Boloria aquilonaris tussen de Dopheide

Zeldzame Veenbesparelmoervlinder | Boloria aquilonaris tussen de Dopheide

Drenthe - Wat is de Veenbesparelmoervlinder (Boloria Aquilonaris) toch een schitterend beestje. Erg jammer dat het in Nederland zo slecht met deze vlinder gaat.

Van de week zag ik dat de eerste Veenbesparelmoervlinders | Boloria aquilonaris weer waren waargenomen. Ik wilde daarom niet al te lang wachten om naar deze zeldzame vlinder opzoek te gaan. Nu zijn ze nog mooi vers, en kleine kans dat ze beschadigd zijn.

Afgelopen woensdagochtend ben ik naar Drenthe gereden om ze te fotograferen. Helaas pakte de weersverwachting iets anders uit dan dat ik had gehoopt. Tussen de buien door kon ik toch nog wel een aardige foto maken. Verleden jaar had ik een close-up gemaakt, omdat het erg lastig is om er iets meer van te maken.

Dit jaar heb ik wel geprobeerd om iets meer aan de foto toe te voegen. Deze parelmoervlinder zat mooi tussen de roze gekleurde Dopheide. Dit maakt de foto voor mij net iets interessanter om naar te kijken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap