Adders | Vipera berus zoeken op de Veluwe.


Posted 10/4/2021
Slangen zoeken op de Veluwe

Adder | Vipera berus

Veluwe - Het voorjaar is begonnen, en de eerste Oranjetipjes zijn ondertussen alweer gezien.

Zoals elk jaar probeer ik ook dit jaar weer Adders | Vipera Berus. te vinden. Dit blijft een lastige zoektocht want het gaat erg slecht met de Adder in Nederland. Op de locaties waar ik soms wel 15 tot 20 Adders bij elkaar vond is tegenwoordig niks meer te vinden. Dit schijnt een combinatie van slecht beheer en overlast van Wilde zwijnen te zijn. Erg jammer, want het zijn schitterende beesten.

Afgelopen weken toch nog maar weer is gaan zoeken. En tot mijn grote verbazing vond ik dit mooie exemplaar, zonnend tussen de heide. Het lukte me niet meteen om een goeie foto te maken, dus een paar dagen later ben ik nog een keer gaan kijken op dezelfde plek. Gelukkig ze was er nog.

Ook nu lag ze behoorlijk verscholen tussen de heide in het zonnetje. Toch is het me gelukt om de kop goed op de foto te krijgen. Wat is het toch een mooi beest, ik hoop dat deze nog lang kan bewonderen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap