Vlinders of herten fotograferen


Posted 5/1/2021
Hert in de mist op de Veluwe

Edelhert | Cervus elaphus tijdens mistige ochtend.

Veluwe - Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en hopelijk wordt het een beter jaar dan 2020.

Verleden jaar was ik aan het einde van het vlinder seizoen nog opzoek naar wat Vuurvlindertjes bij mij in de buurt. Het was een mooie ochtend met wat dauw en mist, maar echt een mooie foto van de vlindertjes kon ik niet maken. Omdat het burlseizoen ook dichterbij kwam besloot ik nog even snel de hei op te lopen om te kijken waar ik de komende tijd zou gaan zitten om herten te kunnen fotograferen.

Rustig keek ik wat rond totdat ik, tot mijn grote verbazing, een geweidrager met 3 hindes zag lopen. Hier was ik totaal niet op voorbereid. Toch nog snel even mijn lens kunnen wisselen van macro naar telelens. Snel probeerde ik nog een mooi plekje te vinden zodat ik dit moment kon vastleggen. Ook al hadden de herten me ook door, het lukte me toch nog om er een mooie foto van te maken.

Ik hoopte dat dit een goed voorteken zou zijn voor de rest van mijn uitstapjes in het burlseizoen. Maar helaas, de keren erna heb ik niks kunnen fotograferen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap