Zoektocht naar de Bandheidelibel | Sympetrum pedemontanum.


Posted 12/9/2022
Libellen fotograferen Bandheidelibel | Sympetrum pedemontanum

Bandheidelibel | Sympetrum pedemontanum

Overijssel - Het blijft lastig om in Nederland een mooi veldje te vinden om libellen te fotograferen.

Ik kan zo niet terughalen wanneer ik voor het laatst opzoek ben geweest naar de Bandheidelibel | Sympetrum pedemontanum.Voor Nederlandse begrippen wel 1 van de mooiere libellen, door de mooie band over de vleugels. Althans dat vind ik.

Heel wat jaren had ik een leuk veldje waar ik dit mooie beestje kon vinden. De begroeing was mooi afwisselend wat voor mij het fotograferen juist leuk maakte. Maar door de jaren heen is dat veldje sterk achteruit gegaan. Er groeit nu bijna alleen nog maar biezen. En als ik iets niet fotogeniek vind dan is dat biezen.

Een paar weken geleden ben ik is bij een heel nieuw veld wezen kijken samen Johannes. In alle vroegte stond Johannes bij me op de stoep. Na een bak koffie gingen we vol goede moed die kant op. Er was minder dauw dan we hadden gehoopt. Maar het veld zag er veel belovend uit.

Er stond gelukkig allerlei verschillende soorten begroeing. Ook waren de Bandheidelibellen voldoende aanwezig om lekker te fotograferen. Dit veldje zal ik zeker nog eens vaker gaan bezoeken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap