Geen Gentiaanblauwtje | Maculinea alcon gevonden helaas.

Posted 17/8/2022

Veluwe - Hoelang houdt het Gentiaanblauwtje het hier nog vol, het einde lijkt nu echt in zicht.

Net als alle voorgaande jaren ben ik de afgelopen periode weer opzoek geweest naar het Gentiaanblauwtje | Maculinea alcon.Op verschillende tijdstippen ben ik wezen kijken of ik dit kwetsbare vlindertje nog kon vinden. Maar helaas dit jaar vond ik geen enkel spoor.

De Klokjesgentiaan vond ik ook erg laat in bloei dit jaar, en de aanhoudende droogte werkt ook zeker niet mee. Op de verschillende Klokjesgentiaantjes die ik bekeken heb vond ik jammer genoeg ook geen enkel eitje. Ik ben zeer benieuwd of ze er volgend jaar nog wel zitten.

Tijdens een van mijn vele zoektochten, die ik vooral ook's avonds deed zodat ik wist of ik de volgende ochtend mijn wekker moest zetten, vond ik dit Heideblauwtje | Plebejus argus vlak voor zonsondergang. Het voordeel van 's avonds opzoek te gaan naar vlinders is, als je niks vind kan je de volgende ochtend lekker blijven liggen...

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - 2022