Het Icarusblauwtje | Polyommatus icarus.

Posted 24/9/2022

Utrecht - Het meest algemene blauwtje wat er in Nederland te vinden is, en ik heb er al jaren geen foto van kunnen maken.

Het Icarusblauwtje | Polyommatus icarus is het meest voorkomende blauwtje die er in Nederland vliegt. Waarom heb ik er dan in geen jaren een foto van kunnen maken. Geen idee eigenlijk. Druk, andere soorten hadden meer prioriteit of ik kon geen fatsoenlijke plek vinden denk ik.

Maar daar is verandering in gekomen. Enige tijd geleden toch maar weer is besloten om te gaan zoeken. Via Waarneming.nl had ik een mooi veldje gevonden in de buurt van Utrecht. Geen idee hoe het eruit zou zien want ik was er nog nooit eerder geweest. Maar er waren nog meerdere Icarusblauwtjes en andere vlinders gezien dus toch maar besloten om samen met Johannes is te gaan kijken.

Ruim voor zonsopkomst waren we op de plaats van bestemming. Een schitterend gebied met allemaal watertjes en weilanden. Een groot gedeelte was mooi bedekt met dauw, het licht was schitterend en er waren genoeg vlinders aanwezig. Dus alles was eigenlijk perfect, en dan toch is het lastig om weer een mooie foto te maken. Het vlindertje hing niet goed, het vlindertje was niet vers merr, het takje of bloemetje was niet mooi genoeg om een foto te maken. Kortom het duurde even voordat ik een geschikte kandidaat kon vinden.

Uiteindelijk na veel speurwerk zag ik deze hangen, de zon was allang op, maar het licht was nog steeds mooi. Snel mijn spullen gepakt, en wat foto's gemaakt.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - 2022