Vakantie op Corfu met de familie.

Posted 20/6/2022

Corfu (Griekenland) - Wat een heerlijke vakantie was het, 12 dagen Corfu met de familie!

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar wat hebben we genoten op Corfu, wat is dat een schitterend eiland. We hadden een kleinschalig appartementencomplex, in het noorden van het eiland, met een groot zwembad, vlakbij zee. Van de chaos op Schiphol hebben we gelukkig weinig gemerkt. We hadden ook een auto tot onze beschikking zodat we lekker het eiland konden verkennen. We kwamen erachter dat vlakbij het appartement een watertje was waar tientallen schildpadden zaten. Eerlijk gezegd waren het eigenlijk gewoon ordinaire VVV-schildpadden. Zodra er ook maar iemand enigzins in de buurt kwam van dat bruggetje, kwamen er tientallen, als tamme eenden, naar je toegezwommen. Maar wees eerlijk, het is wel leuk!

Natuurlijk had ik ook wat wensen op mijn lijstje met betrekking tot libellen. Ik had van tevoren al uitgezocht wat er kon vliegen en waar ik deze eventueel zou kunnen vinden. Het ging om twee specifieke soorten, de Griekse vuurjuffer en de Turkse rombout. Mijn hoofddoel de Griekse vuurjuffer. Deze soort is erg zeldzaam en komt nog maar op een paar plekken voor. Helaas is het niet gelukt om deze te vinden. Na verschillende pogingen zelfs tot bloedens toe heb ik het maar opgegeven. Misschien was ik te laat in het seizoen, vlogen ze er niet meer op die plekken, of heb ik gewoon niet goed genoeg gezocht. Wie zal het zeggen. Wel had ik een leuke "bijvangst". De Oostelijke houtpantserjuffer | Chalcolestes parvidens.

De tweede soort die ik erg graag wilde hebben was de Turkse rombout | Gomphus schneiderii.

Aan het begin van de vakantie was ik al even "snel" met de familie langs het plekje gereden om te kijken of ik wat zag. Even "snel" kijken gaat hier niet op. Met de huurauto over weggetjes waarvoor je niet verzekerd bent, moest ik me een weg banen door brandnetels, bramen en hekwerken voordat ik uiteindelijk bij het riviertje was. Maar na wat speurwerk kon ik tussen de begroeieing door de eerste Rombout zien zitten. Dit beloofde wat. Nadat het me gelukt was om zonder al teveel kleerscheuren in het riviertje te komen kon ik al snel de eerste foto's maken. Yes, die had ik. Nog niet helemaal naar mijn zin, maar later die week zou ik wel terug gaan om een betere foto te maken. En dat is inderdaad gelukt.

Niet alleen vlinders en libellen hebben mijn intresse, maar zeker ook slangen. En op Corfu zitten behoorlijk wat mooie slangen. Nu denk ik dat het, met ruim 30 graden, veel te warm was voor slangen. Maar ik besloot toch een poging te wagen nadat ik twee slangen, waarvan 1 dode helaas, op de weg naar de Pantokrator op de weg zag liggen. Samen met Levi ging ik op onderzoek uit. Ik had een mooi veldje gezien waar naar mijn idee best wel is een slang zou kunnen zitten. Na wat speurwerk geef ik het op, en zeg tegen Levi dat we naar de auto gaan. Waarop Levi zegt, zullen we alleen nog even onder deze steen kijken? Prima, ik draai de steen om en zeg, 'Helaas er zit niks onder'. Waarop Levi zegt, 'Nee helaas, alleen een schorpioen....' Euh.... wat? Dus ik draai de steen verder om, en inderdaad daar zit een schitterende Gele schorpioen | Buthus occitanus! Wat geweldig om te zien dat je zoon van 4 weet wat een schorpioen is, en hem dan ook nog weet te vinden! Uiteraard moest ik daar ook nog even een foto van maken voordat we de steen weer netjes teruglegde.

Corfu is echt een schitterend eiland waar nog zoveel te zien en te doen is. Ook al zijn we er 12 dagen geweest, ik kwam nog tijd tekort. Misschien komen we hier nog wel eens terug.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - 2022