Publicatie | TNT Post | Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'


Posted 25/02/2009
PostNL Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'

Aftrap Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'

Amsterdam - Vandaag was de officiële aftrap, van de Postzegelserie 'Vlinders in Nederland' door TNT Post in Artis.

Enige tijd geleden kreeg ik een mail van TNT Post. Ze gaan een postzegel verzamelmap maken met als onderwerp 'Vlinders in Nederland'. Ze wilden daarvoor foto's van Nederlandse vlinders gebruiken, waaronder die van mij.

In eerste instantie dacht ik dat het om een grap zou gaan, maar al snel werd duidelijk dat dit niet het geval was. Ze wilde, tegen betaling, vlinderfoto's van mij gebruiken van alle Nederlandse vlinders die ik had gemaakt.

Uiteindelijk heb ik zo'n 70 foto's aangeleverd. Ze zouden niet allemaal gebruikt worden, maar dan konden ze kiezen welke het beste op een postzegel zou passen.

Postzegelserie 'Pimpernelblauwtje'

Pimpernelblauwtje postzegels

Uiteindelijk zijn er 7 foto's van mij op een postzegel gekomen met een daarbij behorend informatieblad. Dit alles hebben ze gebundeld in een hele mooie bewaarmap.

Op 25-02 was de aftrap van de Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'. Dit gebeurde in de Vlindertuin van Artis in Amsterdam onder het toezicht van de gehele Nederlandse pers, waaronder SBS 6. De eerste postzegel werd overhandigd aan Vlinder Kamerling, de dochter van Anthony Kamerling.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap