Grutto | Limosa limosa, dé weidevogel van Nederland.


Posted 18/4/2015
Grutto op paal, dé weidevogel van Nederland.

Grutto bij zonsopkomst.

Veluwe - Tja, wat zal ik zeggen.....ook dit jaar ontkom ik er niet aan....toch maar een Grutto op een paal.....

Voor de zoveelste keer de wekker gezet omdat er kans was op vorst aan de grond. Een goede reden voor mij om op mijn vrije zaterdag, ruim voor zonsopkomst richting de polder te gaan.. Onderweg zag ik dat het 4 graden was dus kans op mooie witte berijpte velden werd met de minuut kleiner. Omdat ik er toch uit was heb ik er maar het beste van gemaakt.

Na een tijdje rond te hebben gereden, en de zon allang en breed boven de horizon uit was, heb ik toch maar besloten om die ene Grutto | Limosa limosa op een paal maar te fotograferen. Omdat ik vanuit de auto een, voor mijn idee, te hoog standpunt had ben ik heel langzaam uit de auto geslopen. Ik wilde namelijk de Grutto vol tegen het licht in.

Grutto in het weiland.

De weidevogel van Nederland, de Grutto.

Gelukkig bleef de Grutto ongestoord zitten zodat ik mooi kon experimenteren. Uiteindelijk toch wel een geslaagde foto van de bekende Grutto op zijn paal. Toen ik uiteindelijk verder reed, zag ik een Grutto in het weiland staan. Nu is dit niet heel bijzonder, maar het zonlicht maakte het toch wel de moeite waard om uit de auto te stappen.

Heel voorzichtig, maar wel snel, ben ik uit de auto gesprongen. Sh#t, zonder converter werd het toch wel een soort van zoekplaatje. Uit de achterbak maar mijn statief en een converter gepakt en plat gaan liggen in de berm. Gelukkig kon ik nog een paar foto's maken voordat deze Grutto weg vloog.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap