Macrofotografie, het fotograferen van kleine onderwerpen......


Posted 20/07/2017

Levi

Ermelo - Misschien niet helemaal een update die je hier zou verwachten, maar ik kon het toch niet laten. Zondag 2 juli is namelijk Levi geboren.

Zo'n tien dagen na de uitgerekende datum is onze prachtige zoon Levi geboren. Alles is voorspoedig verlopen en moeder en zoon maken het erg goed! Door deze mooie gezinsuitbreiding stond het fotograferen van vinders en libellen (heel logisch) op een laag pitje. Vanaf het moment dat de kleine geboren is, kan alles verder gestolen worden.

Zoals iedereen weet, de nachten zijn erg kort met een pas geborene. Het koste me dan ook wel wat tijd om weer eens op pad te gaan. Maar het voordeel is ook, als je om 3.00 uur wakker bent om te voeden, je mooi op tijd bent om op pad te gaan.

Afgelopen maandag was het voor de eerste keer dat ik weer opzoek ging naar libellen en vlinders n de Weerribben. Het was een schitterende ochtend, maar het lukte me gewoon niet om een mooie foto te maken. Echt balen! Alles was mooi, het licht, de dauw, maar het lukte gewoon niet.

Zilveren maan | Boloria selene tussen vegetatie

Zilveren maan | Boloria selene

De weersvoorspellingen voor dinsdag waren ook erg goed, dus toch nog maar weer is een ochtendje op pad. Dit keer ben ik opzoek geweest naar de Zilveren maan | Boloria selene. Vlak na de voeding van 3.30 uur ben ik naar een plek in Overijssel gereden. Ruim voor zonsopkomst liep ik in het veld waar ik verschillende vlinders vond. Alles was mooi bedekt met een dikke laag dauw, echt schitterend! Maar helaas leende ze zich er niet voor om op de foto gezet te worden.

Ook dit was weer balen dat ik niet het eerste zonlicht kon gebruiken. Toch kon ik nog een mooi plaatje maken korte tijd na zonsopkomst. Het zonnetje scheen mooi op de achtergrond. Het was uiteindelijk dus toch niet voor niks geweest.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap