Ijsvogels fotograferen vanuit een drijfhut.


Posted 15/10/2011
twee Ijsvogels | Alcedo atthis op een steen

Ijsvogels | Alcedo atthis

Veluwe - Vanmorgen om 6.00 uur de wekker gezet zodat ik ruim voor zonsopkomst in het water zou liggen in mijn nieuwe drijfhut. Het was helder, de temperatuur was rond het vriespunt, dus ik had gehoopt op wat mist boven het water.

Na een tijdje "rond gedobberd" te hebben om een goed stekje te vinden kwam ik er ook achter dat mijn waadpak een waterpak begon te worden. Kleine lekkage wat het geheel niet comfortabeler maakte. Helaas lieten de vogels zich ook niet echt zien, en er was geen mist te bekennen. Na ruim twee uur besloot ik weer langzaam terug te gaan.

In de verte zag ik wat Meerkoetjes en besloot om langzaam dichterbij te komen. Toen ik dichterbij kwam zag ik tot mijn grote verbazing twee Ijsvogels | Alcedo atthis op wat stenen zitten. Heel langzaam dreef ik die kant op. Regelmatig stopte ik om wat foto's te maken en zo konden ze ook aan mijn geklik wennen. Ik kon tot op een meter of vijf bij ze komen en kon een paar mooie foto's maken. Na drie uur kwam ik ijskoud, en redelijk nat, het water uit.

Het waren niet de watervogels die ik in gedachten had, maar het was zeker een leuke ervaring!!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap