De Grote bonte specht | Dendrocopus major


Posted 16/8/2013

Vogelfotografie De Grote bonte specht | Dendrocopus major

De Grote bonte specht | Dendrocopus major

Ermelo - Al een tijdje ben ik bezig om de Grote bonte specht op de foto te krijgen. Want regelmatig bezoeken de spechten mijn plekje, en sinds een tijdje laten ook de jonge spechten zich zien.

Ik wilde de specht op een andere manier fotograferen dan zo'n "standaard" plaatje waarbij ze tegen de boom aan zitten. Doordat het zonlicht aan het einde van de dag mooi door de bladeren schijnt, had ik in gedachten om een tegenlicht opname te maken, waarbij het zonlicht voor een sprankelend effect zou zorgen.

Het viel nog niet mee, want het mooie zonlicht was er niet altijd, en de Grote bonte specht | Dendrocopus major liet zich ook niet dagelijks zien. Na heel wat uurtjes, in mijn schuiltentje, te hebben doorgebracht is het me eindelijk gelukt.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap