Blog | 2013

archief

Posted 12/08/2013

Bleek blauwtje | Lysandra coridon

Bleek blauwtjes fotograferen in Duitsland

Blankenheim (Duitsland) - Afgelopen zaterdag ben ik, samen met Johannes, even op en neer naar Blankenheim geweest om te fotograferen. M'n wekker stond op 2.30 uur, zodat we mooi rond zonsopkomst in de Eifel zouden zijn.

Het was lekker koud, en er hing een mooie laag mist boven de weilanden. Na even wat zoeken naar het juiste plekje, vonden we echt tientallen Bleek blauwtjes en Dambordjes. Deze foto vond ik wel bijzonder, het web zat namelijk vast aan het Bleek blauwtje.

Posted 10/06/2013

Straatbeeld Roemenië

Vlinders fotograferen in Roemenië en Hongarije

Roemenië - Van zondag 26 mei t/m zaterdag 1 juni ben ik samen met Johannes van Donge, en zijn schoonvader, naar Roemenië geweest om vlinders te fotograferen.

Elk jaar proberen we een trip naar het buitenland te maken, en dit jaar was Roemenië aan de beurt. Ik was er nog nooit geweest, en was erg nieuwsgierig naar dit land. Ik wilde ook proberen om het straatbeeld van Roemenië vast te leggen. De reis verloopt voorspoedig, en we stoppen voor een overnachting net voorbij Budapest. We parkeren de auto op een parkeerplaats om een paar uutjes te slapen in de auto. Op deze plek voelde we ons niet echt veilig, dus maar doorgereden naar een benzinepomp.

Posted 16/05/2013

Gladde slang | Coronella austriaca

Gladde slang | Coronella austriaca

Veluwe - Het voorjaar is eindelijk begonnen! Vanmorgen weer is op pad geweest om Adders te zoeken. Helaas heb ik geen Adder kunnen vinden.

Er lagen wel een aantal Zandhagedissen en Hazelwormen op te warmen in de zon. Een aangename verrassing was deze Gladde slang die had ik zo vroeg in het seizoen eigenlijk nog niet had verwacht.

Posted 13/01/2013

Bleek blauwtje | Lysandra coridon

Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca

Overijssel - De eerste sneeuw in 2013 is een feit. Eindelijk want het weer zat de laatste tijd niet mee. Te warm, en veel te veel regen. Weinig reden voor mij om opzoek te gaan naar deze leuke wintersoort.

De Noordse winterjuffer, is samen met de Bruine winterjuffer, de enige waterjuffer die als imago overleefd. Ze hebben een soort antivries in hun lijfje, waardoor ze temperaturen ver onder het vriespunt kunnen overleven.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -