Posted 6/9/2023
Gardameer - Italie

Vakantie in Zwitserland, Italie en Oostenrijk met de familie.

Vakantie in Zwitserland, Italie en Oostenrijk met de familie.

Zwitserland - De zomervakantie zit er alweer op helaas, maar wat hebben we het mooi gehad!

We hadden ruim drie weken vakantie, waarvan we de eerste week in Italië aan het Gardameer zaten en de tweede week een appartement hadden geboekt in Oostenrijk. Ik wilde mijn gezin graag wat mooie plekken in Zwitserland laten zien waar ik met enige regelmaat kwam om vlinders te fotograferen.

Omdat Levi, onze oudste, vrijdag's al vrij was konden we mooi donderdagavond al vertrekken. De eerste halte, Albulapas. De reis verliep erg voorspoedig wat in hield dat we om 6.00 uur 's ochtends op de plaats van bestemming waren. Na een broodje en een bakje koffie maakten we ons klaar voor een mooie ochtend wandeling.

Terwijl ik alles afspeurde naar leuke vlinders, vermaakte de kinderen zich met hun schepnetten bij het water. Het was lastig om wat vlinder te vinden, waarschijnlijk kwam dit omdat het had gevroren....


Posted 28/8/2023
Vlinders fotograferen Eifel Duitsland

Ringoogparelmoervlinders zoeken in de Eifel.

Ringoogparelmoervlinders | Boloria unomia zoeken in de Eifel.

Eifel | Duitsland - Dit jaar is het er eindelijk van gekomen, Ringoogparelmoervlinders zoeken in de Eifel.

Elk jaar probeer ik wel een paar keer, met Johannes, een tripje naar Duitsland te doen om vlinders te fotograferen. Vaak lukt dit ook wel, maar soms moet je dan ook keuzes maken welke soort we gaan en kunnen zoeken.

De wil is er altijd wel, maar de planning is en blijft altijd wat lastig. Ten eerste moet je de tijd hebben om te gaan, ten tweede moet het weer enigzins meezitten en ten derde moet je goed zitten met de vliegperiode. Het scheelt dat de Ringoogparelmoervlinder | Boloria unomia in hetzelfde gebied vliegt als de Blauwe vuurvlinder. En hun vliegperiode overlapt ook wel redelijk, met nadruk op redelijk.


Posted 26/8/2023
vlinders fotograferen, Bruin blauwtje | Aricia agestis

Bruin blauwtje | Aricia agestis tussen de paarse heide.

Bruin blauwtje | Aricia agestis

Veluwe - Genoeg Blauwtjes om op de foto te zetten, je zou er bijna keuzestress van krijgen.

Samen met Johannes ben ik afgelopen week weer is op pad geweest, dit keer naar het Bruin blauwtje | Aricia agestis. We hadden een veld gevonden waar er tientallen zouden moeten zitten.

Ik kon me niet heugen dat wanneer ik voor het laatst dit kleine vlindertje op de foto had gezet. Sterker nog die foto die ik ooit gemaakt had stond nog geneens op mijn website. Dus het leek me een goed idee om daar is wat meer werk van te gaan maken.


Posted 10/8/2023
De Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis in Nederland

Helderblauwe Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis.

De Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis in Nederland.

Flevoland - Soms hoef je niet zo ver van huis om een nieuwe libellensoort te fotograferen.

Ik ben volgens mij niet echt een soortenjager, maar ik zou liegen als ik niet mijn best zou doen om een nieuwe soort te fotograferen en zeker als deze soort niet al te ver van mijn huis rondvliegt.

Dit jaar ging ik het toch maar is proberen om de Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis op de foto te krijgen.


Posted 29/6/2023
Ardennen

Vakantie Ardennen met de familie.

Weekende Ardennen met de familie.

België - Dit jaar was het eindelijk weer zover, we gingen met mijn hele familie, en aanhang, een lang weekend naar de Belgische Ardennen.

De weersverwachtingen waren goed voor het Pinksterweekend, volop zon! In de aanloop naar het weekend hield ik goed in de gaten, waar en of er al vlinders werden gezien in de buurt van het huis waar we zaten.


Posted 1/6/2023
Vlinders fotograferen Duitsland en Frankrijk

Vlinders fotograferen in Frankrijk en Duitsland.

Vlinders fotograferen in Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk / Duitsland - Eindelijk weer eens met Johannes vlinders zoeken, en dit keer gingen we even naar Frankrijk en Duitsland.

De vrijdag na Hemelvaart was ik ook vrij. Dit kwam perfect uit want 's ochtend kon ik mooi even naar de Weerribben voor de Gevlekte Glanslibel, en 's middags had ik afgesproken met Johannes om een rondje Frankrijk en Duitsland te gaan doen om vlinders te zoeken.


Posted 22/5/2023
Libellen fotograferen Weerribben

4.00 uur koffietijd...

4.00 uur koffietijd...

Weerribben - Jarenlang heb ik geprobeerd om deze bijzondere en zeldzame libel op de foto te krijgen zonder enig resultaat, tot verleden week!!

Het Hemelvaart weekend stond voor de deur, en ik had de vrijdag ook extra vrij genomen. Ik zou samen met Johannes een rondje Frankrijk, België en Duitsland gaan doen om vlinders te fotograferen. Het hing van het weer af, en welke vlinders waar waargenomen zouden worden.

Vrijdagmiddag zouden we weggaan, wat inhield dat ik 's ochtend nog tijd had om in Nederland op pad te gaan. Er waren al wat Zilveren Manen gezien, dus dat zou een optie zijn. Ook werden er behoorlijk wat vers uitgeslopen Gevlekte glanslibellen waargenomen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap