Blog | 2016

archief

Posted 04/12/2016

Noordse winterjuffers | Sympecma paedisca

Noordse winterjuffers (Sympecma paedisca) zoeken bij -6 graden Celsius.

Overijssel - Wat was het mooi vanmorgen, alles was bedekt met een witte laag. Ook al ging de wekker om 6.00 uur, het was zeker de moeite waard!

Yes, de vooruitzichten zien er goed uit, temperaturen ruim onder nul en mist. Dan moet de kans op een berijpte Noordse winterjuffer aanwezig zijn. Dus vanmorgen in alle vroegte op naar Overijssel, de plek waar ik ze wel vaker heb gevonden.

Posted 15/9/2016

Postzegelserie | Vlinders in Nederland | PostNL

Postzegelserie | Vlinders in Nederland | PostNL

Ermelo - PostNL heeft verleden jaar een postzegelserie, Vlinders in Nederland, uitgebracht. Deze postzegels kunnen mooi worden opgeborgen in het bijbehorende fotoboek vol met foto's van de Nederlandse vlinders.

Enige tijd geleden ontdekte ik, bij toeval, dat PostNL een foto van mij had gebruikt op een postzegel. Dat is gek, want ik had daar geen toestemming voor gegeven. Na enig onderzoek bleek dat er een nieuwe serie, Vlinders in Nederland, was uitgebracht en daar waren nog meer foto's van mij voor gebruikt. Hier ging iets fout.

Posted 17/07/2016

Dwergjuffer | Nehalennia speciosa

Vakantie naar Slovenië en Italië

Duitsland/ Slovenië - Afgelopen maandag ben ik terug gekomen van mijn vakantie. Samen met Sheila, mijn vriendin, heb ik in een paar dagen een rondje Slovenië en Italië gedaan. Voor het mooie "iets" aan de korte kant, maar we hebben er toch erg van genoten!

Maandagochtend vertrekken we vanuit Zeeland, waar we een heerlijk weekendje met vrienden Concert at Sea hebben bezocht, richting Zuid-Duitsland. De rit voorloopt spoedig en aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel. Zoals het natuurlijk hoort in Duitsland nemen we eerst een heerlijke schnitzel en een welverdiend koud biertje. Dit hotel ligt mooi op de route naar Slovenië, en niet ver bij mijn favoriete Dwergjuffer plek vandaan.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -