Noordse winterjuffers | Sympecma paedisca zoeken


Posted 04/12/2016
Bevroren Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca bedekt met rijp

Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca bedekt met rijp.

Overijssel - Wat was het mooi vanmorgen, alles was bedekt met een witte laag. Ook al ging de wekker om 6.00 uur, het was zeker de moeite waard!

Yes, de vooruitzichten zien er goed uit, temperaturen ruim onder nul en mist. Dan moet de kans op een berijpte Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca aanwezig zijn. Dus vanmorgen in alle vroegte op naar Overijssel, de plek waar ik ze wel vaker heb gevonden.

Ruim voor zonsopkomst gaan Johannes en ik op zoek. Niet veel later vinden we de eerste, tweede en derde. Maar deze zaten zo beroerd dat een fatsoenlijke foto eigenlijk niet te doen is. Al snel vinden we er nog een paar. Deze waren ook wat makkelijker te fotograferen, en we gaan aan de slag. Helaas laat de zon te lang op zich wachten want hij komt niet door de mist.

Niet veel later komen er meer mensen hun "geluk beproeven". Omdat het erg lastig blijft om zo'n klein juffertje te vinden helpen we ze maar even. Nog wat later komt er nog iemand aan, loopt twee tellen rond, en komt dan maar "gezellig" naast me zitten om dezelfde Noordse winterjuffer te fotograferen. Tja, zo kan het natuurlijk ook. Waarom moeilijk doen als iemand anders het zoekwerk al heeft gedaan.....

Dit alles mag de pret niet drukken en dat laat ik ook zeker niet gebeuren. Want het is echt genieten om zo vroeg op pad te zijn, in zo'n mooie witte wereld. Dit is mijn mooiste foto van vanmorgen, maar grote kans dat ik niet de enige ben met zo'n foto.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap