Blog | 2014

archief

Posted 22/08/2014

Steenuil | Athene noctua

Steenuil | Athene noctua voor de lens.

Veluwe - Al jaren ben ik geintreseerd in Uilen, maar ik heb er nog nooit 1 voor de lens gehad. De laatste tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de Steenuil. Een schitterend beestje van iets meer dan 20cm groot.

Op internet heb ik urenlang gezocht naar geschikte lokaties in de buurt. Na wat zoekwerk kwam ik zelfs tot een adres waar ze zouden moeten zitten. Helaas was dit van een aantal jaren geleden, nu was er alleen nog maar nieuwbouw te vinden. Afgelopen woensdagavond toch nog maar is een rondje gereden. In eerste instantie vond ik helemaal niks, zelfs niet op de plek waar ik deze foto heb gemaakt. Na een half uur te hebben rondgereden besloot ik maar naar huis te gaan omdat het aardig donker begon te worden.

Posted 16/05/2014

Viervlek | Libellula Quadrimaculata

Libellen fotograferen in de Weerribben.

Weerribben - Het was weer een schitterende ochtend afgelopen vrijdag. Ook al stond de wekker op 3.30 uur, het was zeker de moeite waard om zo vroeg op pad te gaan. Dikke mist, veel dauw en een mooie zonsopkomst.

Er was keuze genoeg, want er hingen veel libellen, waaronder deze Viervlek | Libellula Quadrimaculata, die allemaal mooi bedekt waren met een dikke laag dauw.

Posted 04/06/2014

Vos | Vulpes vulpes

Eindelijk jonge Vosjes voor mijn lens.

Veluwe - Al een paar jaar heb ik de wens om jonge vosjes te fotograferen. Jarenlang heb ik mijn best gedaan om burchten te vinden die bewoond zijn.

Een tijd geleden kreeg ik een tip waar ik een vossenburcht kon vinden. De afgelopen maanden heb ik die goed in de gaten gehouden. Om de paar dagen ben ik gaan kijken of die burcht bewoond was, echt duidelijkheid kreeg ik niet. Op het ene moment leek de burcht bewoond terwijl de dagen erna weer geen spoor te bekennen was. Ik had me erbij neergelegd, volgend jaar maar weer proberen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -