Posted 3/9/2020
Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea warmt op op een steen.

Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea

Vakantie in Oostenrijk, Vorarlberg.

Oostenrijk - Wat een schitterende vakantie heb ik achter de rug. Twee weken lang heb ik, samen met mijn gezin, genoten in Oostenrijk.

Gelukkig ging onze vakantie gewoon door ondanks de Corona. Hoe dichterbij de vakantie kwam, hoe spannender het werd. Gaat het nog wel door, of worden de grenzen dicht gegooid i.v.m. de Corona. Sommige steden in Europa werden op code oranje gezet, en sommige landen mocht je niet meer in vanwege Covid-19. Oostenrijk daarentegen bleef gelukkig gewoon open. Dus onze vakantie ging gewoon door. Naar mijn idee was het ook wel veiliger, wandelen in de schone berglucht, dan thuis blijven en met 15 miljoen mensen tegelijk naar de strand


Posted 22/7/2020
Gentiaanblauwtje | Maculinea alcon op Dopheide

Gentiaanblauwtje | Maculinea alcon

Het Gentiaanblauwtje | Phengaris alcon geeft (nog) niet op.

Veluwe - Het vlinderseizoen is in volle gang. Als je alle tijd van de wereld hebt kan je dus elke dag van de week opzoek naar een andere soort vlinder.

Maar daar zit het hem nou in, die tijd heb ik niet. Ik moet dus wel overwogen keuzes maken. Nu hebben we ook een tijdje slecht weer gehad, dus dat stelde mij al wat gerust. Ik kan wel gaan, maar het heeft toch geen zin om in de regen te gaan zoeken. Totdat er afgelopen week koudere nachten werden voorspeld. Dan begint het bij mij wel weer te kriebelen. Ik moet iets doen, maar ik weet nog niet wat.


Posted 30/6/2020
Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis bij zonsopkomst.

Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis

Libellen fotograferen in de Weerribben.

Overijssel - Het blijft een drempel om die wekker te zetten. Zeker als de tijd met een 3 begint.

Een tijdje geleden ben ik nog een keer naar de Weerribben geweest. Inspiratie had ik niet, maar in de Weerribben is altijd wel wat te vinden zoals Smaragdlibellen en Glazenmakers. Eerst even snel op een ander plekje gekeken of er uitsluipende Glanslibellen te vinden waren, maar daar was geen libel te vinden. Snel door naar het Woldlakerbos. Na een korte wandeling vond ik deze verse Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis. Erg leuk, want deze soort had ik al een paar jaar niet meer gefotografeerd. Dit was een mooi begin van de dag.


Posted 28/5/2020

Eerst koffie...

Zo, nu eerste een bakje koffie...

Overijssel - Deze keer wordt het een makkie, er zitten vlinders en libellen dus er is altijd wel wat te vinden....

Verleden week donderdag, Hemelvaartsdag, zou het eigenlijk een makkie moeten zijn. Na verschillende overwegingen, 'Te druk bij de Zilveren manen' en 'afgevlogen Icarusblauwtjes' kwamen we tot de conclusie dat de Wieden de plek zou moeten worden om te gaan fotograferen. De kans zat erin dat we verschillende libellen zouden vinden, en misschien nog wel wat vlinders. Dus, kansen genoeg.... zou je denken. Om 3.30 uur stond de wekker, en om 3.45 uur zat ik in de auto aan een bakje koffie. Mooi op tijd, zodat ik alle tijd zou hebben om een mooie foto te maken.


Posted 24/5/2020
Vlinders fotograferen Aardbeivlinder | Pyrgus malvae

Aardbeivlinder | Pyrgus malvae

Aardbeivlinder | Pyrgus malvae bedekt met rijp.

Overijssel - Met nachtvorst in het vooruitzicht moet je toch wel op pad om vlinders te zoeken. Hoe vaak gebeurd het dat je vlinders, bedekt met rijp, kan fotograferen.

Ruim twee weken geleden, begin mei, werd er nachtvorst voorspeld. Deze kans moet je natuurlijk, als het kan, met beide handen aangrijpen. Samen met Johannes besloot ik om opzoek te gaan naar Zilveren manen. Het was wat aan de vroege kant, maar we hadden schitterend weer gehad, dus het zou moeten kunnen.


Posted 12/5/2020
De weidevogel van Nederland, de Grutto | Limosa limosa

De Weidevogel van Nederland, de Grutto | Limosa limosa

Van de "nood" een deugd maken.

Veluwe - Soms moet je van de "nood" een deugd maken. Zo ben ik afgelopen week Grutto's wezen "kijken" met mijn twee kinderen. Met nadruk op "kijken".

De oudste van mijn twee kinderen moet eigenlijk nog wel even slapen tussen de middag. Helaas vind hij dit zelf van niet dus komt het er ook bijna niet van. Nou dan weet ik het goed gemaakt. Ik neem jullie allebei mee en dan gaan we Grutto's kijken.


Posted 13/4/2020

Oranjetipje | Anthocharis cardamines

De eerste vlinderfoto van het jaar.

Overijssel - De eerste (vlinder) foto van het jaar is een feit. Het is überhaupt een hele tijd geleden dat ik op pad ben geweest om te fotograferen. Afgelopen zaterdag was het dan zover....

Het voorjaar is al in volle gang, en we hebben een paar mooie warme dagen al achter de rug. Dan begint het toch wel weer te kriebelen. De eerste vlinders zijn alweer gezien en al het groen barst los.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap