Blog | 2020

archief

Posted 3/9/2020

Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea

Vakantie in Oostenrijk, Vorarlberg.

Oostenrijk - Wat een schitterende vakantie heb ik achter de rug. Twee weken lang heb ik, samen met mijn gezin, genoten in Oostenrijk.

Gelukkig ging onze vakantie gewoon door ondanks de Corona. Hoe dichterbij de vakantie kwam, hoe spannender het werd. Gaat het nog wel door, of worden de grenzen dicht gegooid i.v.m. de Corona. Sommige steden in Europa werden op code oranje gezet, en sommige landen mocht je niet meer in vanwege Covid-19. Oostenrijk daarentegen bleef gelukkig gewoon open. Dus onze vakantie ging gewoon door. Naar mijn idee was het ook wel veiliger, wandelen in de schone berglucht, dan thuis blijven en met 15 miljoen mensen tegelijk naar de strand

Posted 22/7/2020

Gentiaanblauwtje | Maculinea alcon

Het Gentiaanblauwtje | Phengaris alcon geeft (nog) niet op.

Veluwe - Het vlinderseizoen is in volle gang. Als je alle tijd van de wereld hebt kan je dus elke dag van de week opzoek naar een andere soort vlinder.

Maar daar zit het hem nou in, die tijd heb ik niet. Ik moet dus wel overwogen keuzes maken. Nu hebben we ook een tijdje slecht weer gehad, dus dat stelde mij al wat gerust. Ik kan wel gaan, maar het heeft toch geen zin om in de regen te gaan zoeken. Totdat er afgelopen week koudere nachten werden voorspeld. Dan begint het bij mij wel weer te kriebelen. Ik moet iets doen, maar ik weet nog niet wat.

Posted 30/6/2020

Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis

Libellen fotograferen in de Weerribben.

Overijssel - Het blijft een drempel om die wekker te zetten. Zeker als de tijd met een 3 begint.

Een tijdje geleden ben ik nog een keer naar de Weerribben geweest. Inspiratie had ik niet, maar in de Weerribben is altijd wel wat te vinden zoals Smaragdlibellen en Glazenmakers. Eerst even snel op een ander plekje gekeken of er uitsluipende Glanslibellen te vinden waren, maar daar was geen libel te vinden. Snel door naar het Woldlakerbos. Na een korte wandeling vond ik deze verse Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis. Erg leuk, want deze soort had ik al een paar jaar niet meer gefotografeerd. Dit was een mooi begin van de dag.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -