Zo, nu eerste een bakje koffie.


Posted 28/5/2020

Ff een bakkie en gaan!

Overijssel - Deze keer wordt het een makkie, er zitten vlinders en libellen dus er is altijd wel wat te vinden....

Verleden week donderdag, Hemelvaartsdag, zou het eigenlijk een makkie moeten zijn. Na verschillende overwegingen, 'Te druk bij de Zilveren manen' en 'afgevlogen Icarusblauwtjes' kwamen we tot de conclusie dat de Wieden de plek zou moeten worden om te gaan fotograferen. De kans zat erin dat we verschillende libellen zouden vinden, en misschien nog wel wat vlinders. Dus, kansen genoeg.... zou je denken. Om 3.30 uur stond de wekker, en om 3.45 uur zat ik in de auto aan een bakje koffie. Mooi op tijd, zodat ik alle tijd zou hebben om een mooie foto te maken.

Alles was mooi bedauwd, de Boterbloempjes stonden mooi in bloei, en de zuring begon mooi rood te kleuren. Het zonnetje begon mooi te kleuren en de Knutten stonden klaar om je aan te vallen. Gelukkig heb ik altijd mijn Deet bij me, dus dat kon me aardig beschermen tegen dit laatste.

Viervlek | Libellula Quadrimaculata tussen de Boterbloemen

Viervlek | Libellula Quadrimaculata tussen de Boterbloemen

Eigenlijk stond er dus niks in de weg om een geslaagde ochtend te worden, maar niks is minder waar. Het werd letterlijk een race tegen de klok om überhaupt iets te vinden. Na flink wat speurwerk kon ik uiteindelijk deze Viervlek | Libellula Quadrimaculata, verstopt tussen de Boterbloemen vinden. Snel mijn spullen in gereedheid gebracht, en klikken maar....

Kortom, garanties heb je dus nooit, ook al denk je alles goed te hebben voorbereid.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap