Aardbeivlinder | Pyrgus malvae bedekt met rijp.


Posted 24/5/2020
Aardbeivlinder | Pyrgus malvae bedekt met rijp.

Aardbeivlinder | Pyrgus malvae bedekt met rijp.

Overijssel - Met nachtvorst in het vooruitzicht moet je toch wel op pad om vlinders te zoeken. Hoe vaak gebeurd het dat je vlinders, bedekt met rijp, kan fotograferen.

Ruim twee weken geleden, begin mei, werd er nachtvorst voorspeld. Deze kans moet je natuurlijk, als het kan, met beide handen aangrijpen. Samen met Johannes besloot ik om opzoek te gaan naar Zilveren manen. Het was wat aan de vroege kant, maar we hadden schitterend weer gehad, dus het zou moeten kunnen.

En anders was er nog volop kans dat we andere vlinder zouden vinden. Rond 4.00 uur stond Johannes bij mij op de stoep, en na een bakje koffie vertrokken we richting Overijssel. Ruim voor zonsopkomst liepen we het veld op. Eigenlijk was het nog iets te donker, maar ik wilde ruim de tijd hebben om te zoeken.

Al snel bleek dat we voor de Zilveren manen te vroeg waren, deze konden we nergens vinden. Naarmate het lichter werd vonden we wel verschillende Aardbeivlinders, helaas niet bedekt met rijp maar wel met dauw. Omdat het niet lukte om er een mooie foto van te maken bleef ik verder zoeken. Tot mijn grote verbazing vond ik deze Aardbeivlinder | Pyrgus malvae helemaal bedekt met rijp.

Het licht van de opkomende zon scheen mooi achter de vlinder waardoor het uiteindelijk toch nog een geslaagde ochtend werd!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap