Blog | 2019

archief

Posted 12/9/2019

Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum

Op zoek naar....euh..... uberhaupt iets om te fotograferen....

Overijssel - Wat een zoektocht zeg, en dan niet naar een speciaal soort, maar gewoon een geschikte plek om vlinders of libellen te fotograferen.

Een aantal weken geleden ben ik opnieuw vader geworden van een schitterende dochter dus het fotograferen is een beetje op een laag pitje komen te staan. Niet dat ik niet weg kan, maar eerder het feit dat ik me ertoe moet zetten om, tussen de gebroken nachten door, de wekker te zetten om opzoek te gaan naar vlinders of libellen.

Posted 8/6/2019

Moerasparelmoervlinder | Euphydryas aurinia

Vlinders fotograferen in Noord-Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk - Aangezien ik op het punt sta om opnieuw vader te worden, en toch nog even een paar dagen vlinders wilden fotograferen, besloten Johannes en ik om het dit keer iets "dichter" bij huis te proberen. Tijdens het Hemelvaart weekend hebben we dan ook een relatief klein rondje gedaan naar Noord-Frankrijk en de Eifel.

Ook dit jaar wilde ik toch nog even een paar dagen weg om vlinders te fotograferen maar omdat mijn vriendin op elk moment kon gaan bevallen wilde ik wel in de buurt blijven. Maar aangezien het weer niet echt goed zou zijn werd het lastig om een route te kiezen. Woensdagavond om 23.00 uur stond Johannes op de stoep, nog even kijken naar de laatste weersverwachtingen en besloten toen om naar Noord-Frankrijk te rijden. Hier zou het wat bewolkt zijn en geen dauw dus haast hadden we dan ook niet. Na een paar uurtjes rijden besloten we om "even" onze ogen even dicht te doen. We parkeerde de auto bij een benzinepomp en gingen slapen.

Posted 10/4/2019

Vlinderspotter

Kleine vlinderspotter

Veluwe - Ondertussen is het voorjaar alweer in volle gang en hebben we al een paar schitterende dagen achter de rug. De eerste Oranjetipjes zijn al waargenomen, en zelfs Koninginnenpages vliegen al rond.

Afgelopen zondag was het weer zo'n schitterende dag. Samen met mijn familie ben ik er lekker op uit geweest om te genieten van het mooie weer. Bij een grote struik van de Sleedoorn was het een komen en gaan van de Citroenvlinders, Dagpauwogen en zelfs een Distelvlinder liet zich zien.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -