"Mijn" Vossenburcht is na 5 jaar weer bewoond!


Posted 11/5/2019
Nieuwsgierig Vossen welpje bij Vossenhol

Nieuwsgierig Vossen welpje.

Veluwe - Wat vliegt de tijd, mijn eerste, en tevens laatste vossenfoto's, zijn alweer van 5 jaar geleden. Wat een geluk had ik toen! Alle jaren erna ben ik nog wezen kijken of de burcht bewoond was. Maar helaas dat was niet zo, tot vandaag het tegendeel bewezen werd.

Vanaf het moment dat de klok is verzet ben ik weer gaan kijken bij "mijn" Dassenburcht. Na een aantal uur wachten zag ik nog steeds geen Das. Nu is dit wel vaker voorgekomen, maar ik had een onderbuik gevoel. Voorzichtig heb ik vanaf een kleine afstand gekeken of de Dassenburcht nog bewoond kon zijn. Helaas, dit leek niet meer het geval te zijn.

Omdat ik toch in de buurt was, ben ik nog snel even langs "mijn" Vossenhol gelopen om te kijken of ik hier meer geluk zou hebben. Tot mijn grote verbazing zag het ernaar uit dat de burcht bewoond was.

Ik zeg trouwens mijn Dassenburcht en mijn Vossenhol want dit zijn de enige plekken waar ik ooit geslaagd ben om redelijke foto's te maken van de Dassen en Vossen te maken.

Vossen welpje bij burcht

Vossen welpje bij burcht

Vanmiddag ben ik snel even wezen kijken of de burcht nog bewoond zou kunnen zijn. Niet wetende, en zeker niet verwacht, dat ik de eerste jonge Vosjes | Vulpes vulpes al aan zou treffen. In eerste instantie was ik nog van plan om mijn camera thuis te laten maar achteraf ben ik toch blij dat ik deze had meegenomen.

Toen ik aankwam lopen zag ik, tot mijn grote verbazing, een welpje buiten zitten. Heel voorzichtig sloop ik dichterbij en kon mijn eerste foto's maken. Dit welpje was nog niet echt onder de indruk van mijn aanwezigheid dus kon ik een betere positie kiezen en wat foto's maken. Na enige tijd verdween het welpje en heb ik een andere positie ingenomen.

Na een kleine tijd kwamen er uiteindelijk 3 welpjes naar buiten. Helaas bleven twee van de drie achter was bosschage hangen maar kon ik nog wel een welpje goed op de foto krijgen. Nadat alle drie de welpjes weer veilig in het Vossenhol waren verdwenen ben ik voorzichtig weggeslopen. Hopelijk krijg ik nog een kans om ze alle drie samen op de foto te krijgen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap