Op zoek naar....euh..... uberhaupt iets om te fotograferen.....


Posted 12/9/2019
Zeldzame Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum in de Weeribben

Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum bedekt met dauw.

Overijssel - Wat een zoektocht zeg, en dan niet naar een speciaal soort, maar gewoon een geschikte plek om vlinders of libellen te fotograferen.

Een aantal weken geleden ben ik opnieuw vader geworden van een schitterende dochter dus het fotograferen is een beetje op een laag pitje komen te staan. Niet dat ik niet weg kan, maar eerder het feit dat ik me ertoe moet zetten om, tussen de gebroken nachten door, de wekker te zetten om opzoek te gaan naar vlinders of libellen.

Uiteindelijk toch maar weer eens besloten om vroeg eruit te gaan om, samen met Johannes, vlinders of libellen te fotograferen. De voorspellingen waren gunstig en ik was er ook wel weer een keer aan toe.

Na kort overleg besloten we richting het noorden te gaan om dat daar het weer het beste zou zijn en we een mooi plekje wisten waar we vlinders en libellen konden vinden. Aangekomen op de plek was het 14 graden en het hele veld was gemaaid.... Dit meen je niet!

Omdat we redelijk vroeg waren hadden we nog tijd om door te rijden naar de een andere plek waar we alleen libellen konden vinden. Op de plek aangekomen was de temperatuur al wat gedaald, en was alles mooi bedekt met een dikke laag dauw, inclusief alle schapen die op dat stuk liepen..... Dit meen je niet..... De zon stond op het punt om boven de horizon uit te komen dus veel tijd hadden we niet meer.

Toch nog maar snel door gereden naar een ander veldje om ons geluk te beproeven. Een groot gedeelte van het veld was niet bedekt met dauw omdat dit in de wind lag. Een klein gedeelte lag in de luwte dus toch nog maar even de camera gepakt om deze Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum te fotograferen.

Het was dus niet echt de ochtend die we in gedachte hadden, maar het was wel weer gezellig om even op stap te zijn.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap