Posted 4/6/2024
Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons, zeer zeldzaam in Nederland.

Zeldzame Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons net uitgeslopen.

Zeldzame Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons in Nederland.

Gelderland - Zo’n 15 jaar geleden heb ik deze soort in Polen op de foto kunnen zetten. Nu zit hij op zo’n 30 minuten van mijn huis vandaan.

In 2009 ben ik, samen met Johannes, naar Polen afgereisd om de Dwergjuffer, Sierlijke witsnuitlibel en Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons te zoeken. Wat een geweldige trip was dat zeg! Toen met succes ook de Dwergjuffer en Oostelijke witsnuitlibel op de foto kunnen zetten. Nu, 15 jaar later, blijkt dat de Oostelijke witsnuitlibel op nog geen 30 minuten van mijn huis vandaan zit. Daar moest ik dus wel is wat aandacht aan gaan besteden.


Posted 27/5/2024
Vroege glazenmaker | Aeshne isosceles in het Woldlakerbos, Weerribben.

Vroege glazenmaker | Aeshne isosceles bij zonsopkomst.

Libellen fotograferen in het Woldlakebos, altijd feest...

Overijssel - Wat blijft het een drama om die wekker zo vroeg te zetten. Zeker als het begint met 4.00u

De mooiste tijd om te fotograferen vind ik altijd rond zonsopkomst. Je hebt dan de meeste kans op mooi licht, misschien nog wel wat dauw en als het koud genoeg is zijn de vlinders en libellen nog niet actief dus heb je alle tijd om ze op de foto te zetten. Maar dan moet je wel wat vinden...

Twee weken geleden ben ik samen met Johannes weer is op pad geweest. Maar de aanloop ernaartoe is vaak al een hele tocht. Het begint al met, hoe zijn de weersverwachtingen? Is er kans op een mooie zonsopkomst? Wat vliegt er op dit moment? Waar moeten we dan naartoe? Hoe groot is de kans dat we wat vinden? Kijken nog even naar het journaal voor het weer van de volgende ochtend.


Posted 15/5/2024
Juveniel Zandadder | Vipera ammodytes, uit Oostenrijk, giftigste slang van Europa.

Zeer zeldzame Zandadder | Vipera ammodytes in Karinthie, Oostenrijk.

Zandadders zoeken in Oostenrijk en Slovenie.

Oostenrijk / Slovenie - Eindelijk is het me gelukt om één van de mooiste en giftigste Adder van Europa te fotograferen.

Al heel wat jaren had ik de wens om de Zandadder | Vipera ammodytes te vinden en te fotograferen. Het begon ongeveer 8 jaar geleden al toen ik met mijn vriendin in Slovenie was. Daar hebben we samen gezocht maar toen niks kunnen vinden.

In de jaren erna ben ik ook op Corfu nog wezen zoeken. Daar vond ik jammer genoeg alleen maar dood gereden slangen op de weg. Op internet heb ik ook uren gezocht naar locaties in Oostenrijk. De waarnemingen die hier werden gedaan staan, logisch, allemaal onder embargo. Dit omdat het een zeer zeldzaam soort is voor Oostenrijk.


Posted 3/5/2024
Waterjuffers bij je tuinvijver fotograferen.

Vuurjuffers | Pyrrhosoma nymphula

Vuurjuffers | Pyrrhosoma nymphula bij de tuinvijver.

Ermelo - De nieuw aangelegde vijver trekt nu al waterjuffers aan!

Wat is het superleuk om een vijver in de tuin te hebben. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het aanleggen van een tuinvijver. Het was al jaren een wens van me, maar aangezien ik twee jonge kinderen heb heb ik dit steeds uitgesteld i.v.m. de veiligheid. Kinderen willen toch altijd naar het water toe. Een hek omheen te zetten vond ik ook geen gezicht, dus was het gewoon wachten. Ondertussen heeft de oudste zijn zwemdiploma en de jongste is begonnen met zwemlessen. Dus de vijver kon er komen!

Ik heb gewoon een grote, kant en klare vijver gekocht en netjes in de border ingegraven. Even wat emmers water uit andere natuurvijvers gehaald en diverse planten gekocht. Het ziet er nu al fantastisch uit. Ook al moet alles nog goed gaan groeien het barst al van de beestjes. Elke dag loop ik wel een paar keer langs de vijver om even te kijken wat er allemaal in zit. En ik ben niet de enige.


Posted 8/1/2024
Sneeuwlandschap met Winterjuffer.

Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca in sneeuwlandschap.

Eindelijk sneeuw! Dus Winterjuffers zoeken.

Overijssel - Eindelijk kans op vorst en misschien wel wat sneeuw!?

Wat is er veel regen gevallen de laatste maanden! Niet normaal, je zou er bijna depressief van worden. Maar afgelopen weekend was het zowaar droog en, volgens de voorspellingen, komt er een vorst periode aan! Dus alle alarmbellen gingen af. Zou het de moeite waard zijn om op pad te gaan?

Ik hield de weersverwachting al een beetje in de gaten, want dit weekend zou het gaan vriezen. Al was het niet heel veel, en zou het ook nog redelijk gaan waaien. Niet echt de weersverwachting die ik hoopte.


Posted 1/1/2024
Coverfoto op tijdschrift

Magazine Landschap Noord-Holland

Heideblauwtje als coverfoto.

Ermelo - Allereerst de beste wensen voor 2024!!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een update op mijn site heb gezet. Maar met het slechte weer van de afgelopen maanden heb ik ook niets meer gefotografeerd. We hebben ook nog geen mooie ochtenden met rijp gehad anders was ik nog wel naar winterjuffers wezen zoeken. Hopelijk komt dat nog.

Wel ben ik avonden druk geweest om mijn website nog wat strakker te maken. Geen keuze menu met tekst bovenaan de pagina's maar een button. Ook heb ik een volledig nieuwe portfolio pagina gemaakt met, naar mijn idee, mijn mooiste foto's van de afgelopen jaren.

Ook moest ik al mijn blogpagina's van de laatste 10 jaar nog bijvoegen. Wat een klus was dat, maar ook die staan er nu allemaal op.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap