Posted 17/4/2024
Pinksterbloem tussen het gras met een Oranjetipje | Anthocharis cardamines

Oranjetipje | Anthocharis cardamines op een Pinksterbloem.

Oranjetipjes zoeken tussen de buien door.

Veluwe - Tussen de regenbuien door vlinders zoeken. Het moet niet gekker worden.

Het voorjaar is al in volle gang de Pinksterbloemen staan al vol in bloei en de eerste vlinders en libellen worden al gezien. Maar echt weer om te fotograferen is het nog niet geweest, voor mij althans.

Ik hoop altijd op mooie ochtenden met rijp of dauw en een mooi zonnetje. Helaas was dit de afgelopen tijd niet het geval. Er was vooral wind, heel veel wind. Dus kwam het er niet van om vlinders, en dan specifiek het Oranjetipje | Anthocharis cardamines te gaan zoeken.


Posted 8/1/2024
Sneeuwlandschap met Winterjuffer.

Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca in sneeuwlandschap.

Eindelijk sneeuw! Dus Winterjuffers zoeken.

Overijssel - Eindelijk kans op vorst en misschien wel wat sneeuw!?

Wat is er veel regen gevallen de laatste maanden! Niet normaal, je zou er bijna depressief van worden. Maar afgelopen weekend was het zowaar droog en, volgens de voorspellingen, komt er een vorst periode aan! Dus alle alarmbellen gingen af. Zou het de moeite waard zijn om op pad te gaan?

Ik hield de weersverwachting al een beetje in de gaten, want dit weekend zou het gaan vriezen. Al was het niet heel veel, en zou het ook nog redelijk gaan waaien. Niet echt de weersverwachting die ik hoopte.


Posted 1/1/2024
Coverfoto op tijdschrift

Magazine Landschap Noord-Holland

Heideblauwtje als coverfoto.

Ermelo - Allereerst de beste wensen voor 2024!!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een update op mijn site heb gezet. Maar met het slechte weer van de afgelopen maanden heb ik ook niets meer gefotografeerd. We hebben ook nog geen mooie ochtenden met rijp gehad anders was ik nog wel naar winterjuffers wezen zoeken. Hopelijk komt dat nog.

Wel ben ik avonden druk geweest om mijn website nog wat strakker te maken. Geen keuze menu met tekst bovenaan de pagina's maar een button. Ook heb ik een volledig nieuwe portfolio pagina gemaakt met, naar mijn idee, mijn mooiste foto's van de afgelopen jaren.

Ook moest ik al mijn blogpagina's van de laatste 10 jaar nog bijvoegen. Wat een klus was dat, maar ook die staan er nu allemaal op.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap