Zeldzame Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons in Nederland.


Posted 4/6/2024
Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons, zeer zeldzaam in Nederland.

Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons

Gelderland - Zo’n 15 jaar geleden heb ik deze soort in Polen op de foto kunnen zetten. Nu zit hij op zo’n 30 minuten van mijn huis vandaan.

In 2009 ben ik, samen met Johannes, naar Polen afgereisd om de Dwergjuffer, Sierlijke witsnuitlibel en Oostelijke witsnuitlibel | Leucorrhinia albifrons te zoeken. Wat een geweldige trip was dat zeg! Toen met succes ook de Dwergjuffer en Oostelijke witsnuitlibel op de foto kunnen zetten. Nu, 15 jaar later, blijkt dat de Oostelijke witsnuitlibel op nog geen 30 minuten van mijn huis vandaan zit. Daar moest ik dus wel is wat aandacht aan gaan besteden.

Verleden jaar ben ik al verschillende keren op pad geweest om te zoeken, maar dit was zonder resultaat helaas. Achteraf blijkt dat ik helemaal niet op de goede plek aan het zoeken was… Dit jaar was ik er op tijd bij en had ik wel de goede plek. Een paar weken geleden, toen de eerste Oostelijke witsnuitlibellen werden waargenomen ben ik ‘s middags is gaan zoeken.

Al heel snel vond ik de eerste libellen!! Sommige waren al klaar voor hun eerste vlucht, en deze was dan ook altijd meteen hoog de boom in. Uiteindelijk heb ik een paar uur de tijd gehad om wat te fotograferen. En is het me gelukt om wat goede foto’s te kunnen maken van deze bijzondere soort.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap