Vuurjuffers | Pyrrhosoma nymphula bij de tuinvijver.


Posted 3/5/2024
Waterjuffers bij je tuinvijver fotograferen.

Vuurjuffers | Pyrrhosoma nymphula bij de tuinvijver.

Ermelo - De nieuw aangelegde vijver trekt nu al waterjuffers aan!

Wat is het superleuk om een vijver in de tuin te hebben. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het aanleggen van een tuinvijver. Het was al jaren een wens van me, maar aangezien ik twee jonge kinderen heb heb ik dit steeds uitgesteld i.v.m. de veiligheid. Kinderen willen toch altijd naar het water toe. Een hek omheen te zetten vond ik ook geen gezicht, dus was het gewoon wachten. Ondertussen heeft de oudste zijn zwemdiploma en de jongste is begonnen met zwemlessen. Dus de vijver kon er komen!

Ik heb gewoon een grote, kant en klare vijver gekocht en netjes in de border ingegraven. Even wat emmers water uit andere natuurvijvers gehaald en diverse planten gekocht. Het ziet er nu al fantastisch uit. Ook al moet alles nog goed gaan groeien het barst al van de beestjes. Elke dag loop ik wel een paar keer langs de vijver om even te kijken wat er allemaal in zit. En ik ben niet de enige.

Tuinvijver vol met waterbeestjes.

Beestjes zoeken in de vijver.

Van de week zag ik de eerste Vuurjuffer | Pyrrhosoma nymphula bij de vijver, super leuk! Ik kan het echt iedereen aanraden om een vijver in de tuin te maken, groot of klein maakt niet uit. Ik heb zelf ook nog een half wijnvat met wat beplanting erin staan. Dit trekt ook al waterjuffers aan. Zo heb ik de foto van de Vuurjuffer kunnen maken.

Half wijnvat als vijver.

Vuurjuffers fotograferen in de tuin.

Deze Vuurjuffer werkte echt goed mee. Zo kon ik van alles proberen om een leuke foto ervan te maken. Eerst gewoon een strakke foto van de juffer op het groene blad. Daarna ben ik wat gaan experimenteren met de achtergrond. Ik heb zelfs een trui als achtergrond gebruikt. Dit gaf al een leuk effect. Maar uiteindelijk ben ik met aluminiumfolie aan de gang gegaan. Dat leverde voor mij het mooiste resultaat op. En zeg nou eerlijk, het lijkt toch net op water!?

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap