Eindelijk sneeuw! Dus Winterjuffers zoeken.


Posted 8/1/2024
Sneeuwlandschap met Winterjuffer.

Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca in sneeuwlandschap.

Overijssel - Eindelijk kans op vorst en misschien wel wat sneeuw!?

Wat is er veel regen gevallen de laatste maanden! Niet normaal, je zou er bijna depressief van worden. Maar afgelopen weekend was het zowaar droog en, volgens de voorspellingen, komt er een vorst periode aan! Dus alle alarmbellen gingen af. Zou het de moeite waard zijn om op pad te gaan?

Ik hield de weersverwachting al een beetje in de gaten, want dit weekend zou het gaan vriezen. Al was het niet heel veel, en zou het ook nog redelijk gaan waaien. Niet echt de weersverwachting die ik hoopte.

Na kort overleg met Johannes besloten we toch maar om op pad te gaan zondagochtend. Want er was zelfs wat sneeuw voorspeld en het is altijd gezellig om samen op pad te gaan. Dus zondagochtend om 7.00 uur stapten we, met een bakje koffie, in de auto richting Drenthe. We gingen Noordse winterjuffers | Sympecma paedisca zoeken.

Onderweg zag het er nog niet veelbelovend uit, en hadden niet de verwachting dat we onze camera uit de tas zouden halen. Maar bij het veld aangekomen lag er zelf een dunne laag sneeuw. Dit veranderde de zaak.

Nog voor zonsopkomst stapten we al uit de auto, en vol goede moed begon de zoektocht naar de welbekende spelt in een hooiberg. Niet veel later vond ik de eerste Winterjuffer, helaas op een plek waar geen sneeuw te bekennen was...

Na een flinke speurtocht vond ik er nog 1. Eerst twijfelde ik nog of ik een foto zou gaan maken want van de andere kant zag je veel minder sneeuw en was het veel te rommelig. Maar toen ik er omheen liep zag het er heel anders uit. Veel meer sneeuw en de Winterjuffer kon ik mooi tussen de Pijpestrootjes door fotograferen.

Uiteindelijk vonden we 7 Winterjuffers, maar allemaal niet meer de moeite om op de foto te zetten. Dus besloten we rond 9.30 uur om weer naar huis te gaan. Het was weer even lekker om op pad te zijn geweest en leuk om met een geslaagde foto thuis te komen!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap