Libellen fotograferen in de Weerribben.


Posted 30/6/2020
Zeldzame Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis in de Weerribben.

Zeldzame Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis in de Weerribben.

Overijssel - Het blijft een drempel om die wekker te zetten. Zeker als de tijd met een 3 begint.

Een tijdje geleden ben ik nog een keer naar de Weerribben geweest. Inspiratie had ik niet, maar in de Weerribben is altijd wel wat te vinden zoals Smaragdlibellen en Glazenmakers. Eerst even snel op een ander plekje gekeken of er uitsluipende Glanslibellen te vinden waren, maar daar was geen libel te vinden. Snel door naar het Woldlakerbos. Na een korte wandeling vond ik deze verse Gevlekte witsnuitlibel | Leucorrhinia pectoralis. Erg leuk, want deze soort had ik al een paar jaar niet meer gefotografeerd. Dit was een mooi begin van de dag.

Ik had die ochtend wat langer de tijd dus mooi nog wat rond gelopen. Er was genoeg te vinden. Onder andere Viervlekken en Vroege glazenmakers. Deze laatste blijven altijd wel lastig om te fotograferen. Doordat ze zo groot zijn moet je meer afstand houden waardoor er veel "bende" op de foto kan komen.

Vroege glazenmaker | Aeshne isosceles onder de dauw.

Vroege glazenmaker | Aeshne isosceles onder de dauw.

Bij deze viel het gelukkig mee, en ik kon mooi gebruik maken van het zonlicht op de achtergrond. Doordat ze nog in de schaduw hingen waren de meeste goed te benaderen zonder dat ze weg zouden vliegen.

Uiteindelijk het rondje even afgemaakt en toen nog even doorgereden naar een plekje waar de Sierlijke witsnuitlibel voorkomt. Jammer genoeg weet iedereen zo'n beetje waar dit is, want de parkeerplaats stond helemaal vol van allemaal fotografen. Niet echt mijn ding. Even snel rondgelopen en toevallig nog een mannetje van de Sierlijke witsnuitlibel kunnen fotograferen die zich aan het opwarmen was op een boomstam. Geen bijzondere foto, maar wel een bijzondere soort.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap