Eindelijk jonge Vosjes voor mijn lens.


Posted 04/06/2014
Jonge Vosjes | Vulpes vulpes op de uitkijk

Nieuwsgierige Vossen welpjes op de uitkijk.

Veluwe - Al een paar jaar heb ik de wens om jonge vosjes te fotograferen. Jarenlang heb ik mijn best gedaan om burchten te vinden die bewoond zijn.

Een tijd geleden kreeg ik een tip waar ik een vossenburcht kon vinden. De afgelopen maanden heb ik die goed in de gaten gehouden. Om de paar dagen ben ik gaan kijken of die burcht bewoond was, echt duidelijkheid kreeg ik niet. Op het ene moment leek de burcht bewoond terwijl de dagen erna weer geen spoor te bekennen was. Ik had me erbij neergelegd, volgend jaar maar weer proberen.

Dit weekend ben ik toch nog maar is wezen kijken, en tot mijn grote verbazing waren er duidelijke sporen aanwezig. Maandagochtend vroeg maar meteen op pad gegaan zodat ik rond zonsopkomst bij de burcht kon zijn. Het was een schitterende, mistige ochtend. Bij aankomst zag ik, tot mijn grote verbazing, al een Vos | Vulpes vulpes op de burcht zitten. Ik was te laat dacht ik. Maar zonder al te veel moeite kon ik toch foto's maken.

Dit kan beter dacht ik, dus dinsdagochtend om 3.45 ging de wekker. Een paar uur lang heb ik echt volop kunnen genieten van spelende jonge vosjes. Het licht van de opkomende zon maakte het geheel af. Het geluid van mijn camera maakte totaal geen indruk. Af en toe keken ze even op, maar gingen daarna gewoon weer door met slapen, zonnen en spelen. Wat heb ik genoten van dit bijzondere moment!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap