Fotowedstrijd Canon Masters 2013


Posted 29/1/2014
Canon Masters 2013

Publicatie in Focus | Canon Masters 2013

Ermelo - Vandaag viel het jubileumnummer van Focus op de deurmat, met daarin de uitslag van de Canon Masters 2013.

Mijn foto, van het Groot geaderd witje, werd uit ruim 3500 inzendingen gekozen. Samen met nog 5 finalisten, werd ik begin december uitgenodigd om naar de Oostvaardersplassen te komen. Daar moesten we, onder leiding van Ruben Smit, de finale opdracht uitvoeren. De opdracht luidde als volgt; "Fotografeer de Nieuwe Wildernis".

Na een bakje koffie, en kennis gemaakt te hebben met de andere fotografen, trokken we met twee auto's het natuurgebied in. Op zoek naar "de Nieuwe Wildernis"....

We reden naar verschillende locaties, waar we herten, Heckrunderen en Konikpaarden konden fotograferen. Het grauwe grijze weer hielp daarbij niet echt mee.

We hadden twee uur de tijd om de opdracht uit te voeren. Niet echt lang, als je in je achterhoofd hebt dat ze over de film twee jaar hebben gedaan.

Tijdschrift Focus | Canon Masters 2013

Canon Masters 2013 | Publicatie in Focus

Met dit in mijn achterhoofd ben ik de opdracht op een hele andere manier gaan bekijken. De boswachter van Staatsbosbeheer had gezegd; "Naar aanleiding van de film zijn er duizenden "natuur"fotografen naar de Oostvaardersplassen gekomen om daar even wat mooie beelden te schieten."

Mijn titel voor de foto luidde; Is dit "de nieuwe wildernis"? Waarin het domein van het Konikpaarden, gedomineerd wordt door de "natuur"fotograaf.

Ook al heb ik niet gewonnen, ik vond het een hele leuke en leerzame dag. En ik ben trots dat ik uit zoveel inzendingen gekozen ben. In het februarinummer van Focus staat een uitgebreid verslag van deze finale opdracht in de Oostvaardersplassen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap