Steenuil | Athene noctua


Posted 21/9/2014
Vogelfotografie, Steenuil | Athene noctua

Steenuil | Athene noctua

Veluwe - Vele malen ben ik langs de plek gereden waar ik, bijna een maand geleden, een Steenuiltje heb gefotografeerd.

Omdat ze rond schemering het meest actief zijn ben ik voornamelijk 's avonds wezen kijken. Ook 's ochtends rond zonsopkomst reed ik er vaak even langs. Ik had al weken niks meer gezien, dus had eigenlijk de moed alweer opgegeven.

Maar toen ik gistermiddag er per toeval weer langs reed zag ik het Steenuil | Athene noctua daar weer zitten. Als de sodemieter ben ik naar huis gereden om mijn camera te halen. Gelukkig zat hij er bij terugkomst nog steeds en kon ik er mooi een paar foto's van maken.

Wat een geweldig mooi beestje! Ik hoop hem in de toekomst nog vaker te kunnen fotograferen. Maar vooralsnog ben ik erg tevreden met deze foto.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap