Steenuil | Athene noctua voor de lens.


Posted 22/08/2014
Uilenfotografie, Steenuil | Athene noctua

Steenuil | Athene noctua

Veluwe - Al jaren ben ik geintreseerd in Uilen, maar ik heb er nog nooit 1 voor de lens gehad. De laatste tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de Steenuil. Een schitterend beestje van iets meer dan 20cm groot.

Op internet heb ik urenlang gezocht naar geschikte lokaties in de buurt. Na wat zoekwerk kwam ik zelfs tot een adres waar ze zouden moeten zitten. Helaas was dit van een aantal jaren geleden, nu was er alleen nog maar nieuwbouw te vinden. Afgelopen woensdagavond toch nog maar is een rondje gereden. In eerste instantie vond ik helemaal niks, zelfs niet op de plek waar ik deze foto heb gemaakt. Na een half uur te hebben rondgereden besloot ik maar naar huis te gaan omdat het aardig donker begon te worden.

Op de terugweg zag ik letterlijk uit mijn ooghoek iets wat op een Steenuil | Athene noctua leek. In eerste instantie reed ik door, maar na een paar meter besloot ik toch te stoppen en om te keren. Dit meen je niet, op een paar meter van de weg zat deze Steenuil rustig om zich heen te kijken. Ik parkeerde mijn auto relatief dichtbij en pakte mijn camera.

Ik hoop in de toekomst nog meer foto's van dit mooie beestje te kunnen maken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap