Koraaljuffer | Ceriagrion tenellum tussen de paarse heide.


Posted 18/8/2016
Koraaljuffer | Ceriagrion tenellum met paarse heide.

Koraaljuffer | Ceriagrion tenellum tussen de paarse heide.

Veluwe - Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden dat ik 's ochtends vroeg op pad ben geweest. Het weer was daar ook een grote oorzaak van. Maar het moest er weer is van komen, zeker nu de heide zo mooi paars aan het worden is.

Afgelopen zondag ben ik eerst nog naar de Weerribben geweest om daar libellen, o.a. de Kempense heidelibel, te fotograferen. Helaas ben ik zonder foto's, maar wel met een grote hoeveelheid muggenbulten, weer naar huis gegaan. Ik werd helemaal gek van de muggen en slaagde er daardoor ook niet in om een fatsoenlijke foto te maken.

Doordat de voorspellingen, eindelijk, weer is goed waren ben ik afgelopen dinsdagochtend weer op stap geweest. Omdat de zon "pas" om 6.20 uur op komt, begint het aardig op "uitslapen" te lijken.

Ruim voor zonsopkomst ben ik bij een vennetje, midden in de paarse heide, opzoek gegaan naar libellen en waterjuffers. Alles was mooi bedekt met een laag dauwdruppels. Er is keuze genoeg want er hangen voldoende heidelibellen, pantserjuffers en Koraaljuffers | Ceriagrion tenellum. Helaas laten de meeste heidelibellen zich vrij snel vallen maar de Koraaljuffers gelukkig niet.

Deze, mooi onder de dauw bedekte, Koraaljuffer hing mooi aan een de paarse heide. Een paar minuten lang kon ik wat foto's maken bij het eerste zonlicht. Maar al snel na zonsopkomst verdween de zon alweer achter een grote wolk. Het was een mooie ochtend met als resultaat een leuke foto!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap