Vakantie naar Slovenië en Italië


Posted 17/07/2016
Kleinste waterjuffer van Europa, de Dwergjuffer | Nehalennia speciosa

De 2,5 cm grote Dwergjuffer | Nehalennia speciosa

Duitsland/ Slovenië - Afgelopen maandag ben ik terug gekomen van mijn vakantie. Samen met Sheila, mijn vriendin, heb ik in een paar dagen een rondje Slovenië en Italië gedaan. Voor het mooie "iets" aan de korte kant, maar we hebben er toch erg van genoten!

Maandag 04-07

Maandagochtend vertrekken we vanuit Zeeland, waar we een heerlijk weekendje met vrienden Concert at Sea hebben bezocht, richting Zuid-Duitsland. De rit voorloopt spoedig en aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel. Zoals het natuurlijk hoort in Duitsland nemen we eerst een heerlijke schnitzel en een welverdiend koud biertje. Dit hotel ligt mooi op de route naar Slovenië, en niet ver bij mijn favoriete Dwergjuffer plek vandaan. Ook al was ik hier een week eerder ook al geweest, ik vind het zo'n schitterend beestje dat ik er graag nog wel wat foto's van wilde maken. Omdat het vakantie is, zetten we de wekker op 4.00 uur.....

Dinsdag 05-07

Sheila wilde graag eens zien waar ik mijn uren doorbreng als ik de Dwergjuffer | Nehalennia speciosa ga fotograferen, dus samen sluipen we, in alle vroegte, het hotel uit. Niet veel later speuren we het gebied af waar deze waterjuffertjes zich verscholen houden. Wie het eerste er 1 vind heeft gewonnen, de verliezer trakteert op een ijsje.... in Venetië!

2,5 cm grote Dwergjuffer | Nehalennia speciosa

Dwergjuffers fotograferen in Duitsland

Na wat leuke foto's te hebben gemaakt rijden we terug naar het hotel, sluipen weer naar binnen, en gaan nog even slapen. Na ons ontbijt rijden we verder naar het meer van Bohinj in Slovenië.

Zeldzame Dwergjuffer | Nehalennia speciosa met dauw

Dwergjuffer | Nehalennia speciosa bedekt met dauw

We hebben een hotel geboekt aan de rand van een schitterende rivier. Hier blijven we een paar dagen. Bij het hotel heb ik redelijk wat glanslibellen zien vliegen, hopende op de Zuidelijke glanslibel probeer ik, tevergeefs, om ze vliegend op de foto te krijgen. Dit geef ik na een korte tijd op want het is geen doen zo. Ook lukt het me niet om de Balkanbronlibel te vinden, wat eigenlijk wel gek is, want dit is de grootste libel van Europa. Bijna 4 x zo groot als de Dwergjuffer, en die kan ik wel vinden....

Zuidelijke glanslibel | Somatochlora meridionalis

Vers uitgeslopen Zuidelijke glanslibel | Somatochlora meridionalis

In de buurt van het hotel zijn er ook waarnemingen geweest van de Zandadder. Ook hier maar is aandacht aan geven, en samen met Sheila ga ik opzoek naar de meest giftige slang van Europa. De habitat leek me perfect, maar bijna niet begaanbaar voor mij. Na enig speurwerk geef ik het op, en we gaan terug naar het hotel. Op de weg terug ziet Sheila nog een vers uitgelopen libel. Top! Het blijkt de Zuidelijke glanslibel | Somatochlora meridionalis te zijn. Super leuk want deze soort had ik nog niet en dit was wel heel makkelijk om haar zo op de foto te zetten.

Ijsje bij de Rialtobrug Venetië

Welverdiende ijsje bij de Rialtobrug Venetië.

Na een paar dagen Slovenië rijden we binnendoor naar Italië, Venetië om wel te verstaan! In Venetië wordt ik getrakteerd op een overheerlijk Italiaans ijsje bij de Rialtobrug. Bedankt schatje!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap