Vlinders fotograferen in de Eifel.


Posted 29/5/2016
Adderwortel met Blauwe vuurvlinder | Lycaena helle

Blauwe vuurvlinder | Lycaena helle

Duitsland - Even een ochtendje fotograferen in Duitsland. Of heel vroeg de wekker zetten, of de avond ervoor die kant op rijden en overnachten in de auto.... dat laatste is het geworden.

Afgelopen vrijdagavond ben ik samen met Johannes, en zijn schoonvader, naar Duitsland gereden om de Blauwe vuurvlinder | Lycaena helle te fotograferen. Het was een gok qua weersverwachting want overal was code geel afgegeven. Toch gokten we dat het goed uit zou pakken. Rond 23.00 uur stonden we op onze overnachtingsplek, midden tussen de weilanden onder een heldere sterrenhemel, aan ons welverdiende biertje. We zetten de wekker op 5.30 uur en duiken met z'n drieën in de auto om te gaan slapen.

Na een redelijke nacht slapen gaan we vol goede moed op zoek naar de Blauwe vuurvlinder. Het was een schitterende ochtend, de lucht was strak blauw en de zon scheen volop. De velden waren bedekt met een dikke laag dauw, nu alleen de vlinders nog.... Na enige tijd zoeken werd de eerste vlinder gevonden en niet veel daarna de tweede en de derde, en konden we volop aan de gang met fotograferen. Doordat de zon achter de heuvels op kwam, hadden we veel langer de tijd gehad om de vlinders te fotograferen, zonder dat ze wegvlogen.

Ondertussen begon het steeds warmer te worden en we zagen steeds meer vlinders rondvliegen. De opgewarmde vlinders waren erg lastig te fotograferen, en eerlijk gezegd kon ik me er niet meer toe zetten om er achteraan te gaan rennen. De enige vlinder die nog stil bleef zitten was deze Nachtpauwoog, een schitterende nachtvlinder.

Nachtvlinder Nachtpauwoog | Saturnia pavonia

Nachtpauwoog | Saturnia pavonia met tegenlicht

Na een geslaagd ochtendje reden we rond 11.00 uur weer terug naar huis.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap