Bruine winterjuffer | Sympecma fusca bij nacht.


Posted 22/1/2016
Nachtfotografie Bruine winterjuffer | Sympecma fusca bij maanlicht

Bruine winterjuffer | Sympecma fusca bij nacht.

Veluwe - Helaas blijft de echte winter nog uit, de nachten zijn wel mooi helder en koud, maar het is nog niet echt winters. Doordat de zon vrij laat opkomt, kan ik niet voor mijn werk nog even fotograferen. Aankomend weekend komt de temperatuur allang niet meer onder nul.

Het is wel balen nu ik weet dat de Bruine winterjuffers zo dichtbij zitten. Ik had daar graag wat mooie winterse foto’s van willen maken. Maar afgelopen week kwam ik op het idee om de Bruine winterjuffer | Sympecma fusca is bij nacht te fotograferen. Het was mooi helder, en de maan was bijna rond.

Het is nog vrij lastig om dit voor elkaar te krijgen. Ook al lijkt het in eerste instantie niet zo, de maan verplaatst zich veel sneller dan ik dacht. Voordat je het weet staat hij recht boven je. Gelukkig is er genoeg licht, dus de kans op bewegingsonscherpte is vrij klein.

Het was een leuk experiment, en naar mijn idee best geslaagd.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap